Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Αποχωρεί στο τέλος του μήνα
ο Κιμπουρόπουλος από τον ΣΚΑΪ

Στο τέλος του μήνα αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΣΚΑΪ, ο Κώστας Κιμπουρόπουλος. Το "διαζύγιο" είναι συναινετικό με την ιδιοκτησία του ομίλου, μετά και την επάνοδο σε ανώτατη θέση στη διοίκησή του, της Εύης Κουτσαυτάκη, η οποία επιστρέφει μετά από ένα χρόνο συνεργασίας με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την Αλτερ Εγκο.
---
Τηλέτυπος: Παραιτήθηκαν
οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας

Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ανακοίνωσε στο επενδυτικό κοινό ότι την 13.7.2017 περιήλθε στο Διοικητικό Συμβούλιο η παραίτηση των μελών ΔΣ κ.κ. Γεωργίου Μπόμπολα και Φωτίου Μπόμπολα.
---
Προκήρυξη για
δύο θέσεις στο ΔΣ της ΕΡΤ

Στην προκήρυξη 2 θέσεων μελών στο ΔΣ της ΕΡΤ προχωράει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Η κυβέρνηση είχε ζητήσει τις παραιτήσεις και των 3 μελών που είχαν οριστεί με το προηγούμενο σχήμα και έλαβε τις δύο, καθώς υπήρξε άρνηση ως και σήμερα από το τρίτο πρόσωπο. Η θέση της κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό δεν έχει αλλάξει. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα ως και τη Δευτέρα 24 Ιουλίου να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους.
---

Φορολογικός έλεγχος σε ΑΕΠΙ:
Πρόστιμο άνω των 5 εκατ. ευρώ

Ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την ΑΕΠΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαρκούντος του ελέγχου της Οικονομικής Αστυνομίας στην έδρα της εταιρείας της επιδόθηκε το πόρισμα της εφορίας το οποίου προβλέπει την επιβολή προστίμου άνω των 5 εκατ. ευρώ για τις χρήσεις 2011\2014. Το πρόστιμο προκύπτει από τις διαφορές που διαπιστώθηκαν σε τιμολόγια ως προς την καταβολή του ΦΠΑ.
---
Δωρέαν πρόσβαση στο Internet
για 14,5 χιλιάδες νοικοκυριά
σε 47 απομακρυσμένα νησιά

Οι Υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, και Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψαν Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2442/18 Ιουλίου 2017, Τεύχος Β’) για την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους μόνιμους κατοίκους 47 απομακρυσμένων νησιών της χώρας.

Μέσω του προγράμματος «Παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μονίμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της χώρας», το οποίο στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού κατοίκων συγκεκριμένων περιοχών της Ελλάδας, επιχορηγείται τόσο το κόστος απόκτησης του απαραίτητου εξοπλισμού για την πρόσβαση στο διαδίκτυο όσο και το συνολικό ετήσιο πάγιο σύνδεσης (με πρόβλεψη ορισμένου ορίου). Η, δε, σύνδεση αφορά κινητή ή δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο.

Η δράση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που εποπτεύεται και εκτελείται από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αφορά περισσότερα από 14,5 χιλιάδες νοικοκυριά στους δήμους, μεταξύ άλλων: Λειψών, Γαύδου, Χάλκης, Αγαθονησίου, Τήλου, Αγ. Ευστρατίου, Ανάφης, Σικίνου, Ψαρών, Μεγίστης, Φολεγάνδρου, Οινουσών και Κιμώλου, κ.ά.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου