Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Το σχέδιο νόμου του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά επιχειρεί να φέρει τα χρήματα …μπροστά.

@ Kαι να σταματήσει το …παράλληλο σύστημα πληρωμών που είχε δημιουργηθεί από διαφημιστές και διαφημιζόμενους και έχει καταγγελθεί από τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.

@ Με το νόμο Βενιζέλου τα έσοδα της διαφήμισης, αλλά και το τελικό της κόστος χανόταν στο…υπερπέραν

@ Τώρα, με τη χρήση της τεχνολογίας επιχειρείται μια καθαρή σχέση, στην οποία κάθε πλευρά θα έχει το μερίδιο της που θα αποτυπώνεται ηλεκτρονικά και όλοι θα γνωρίζουν και το έσοδο και το κόστος.

@ Σε μια αγορά που σέρνεται, κανονικά, θα έπρεπε να είχαν υποδεχθεί το σχέδιο με τυμπανοκρουσίες.

@ Συμβαίνει το αντίθετο, φυσικά. Τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ θα απευθυνθούν ξανά στο ΣτΕ, για να ακυρώσουν αυτό που ζητάει ο νόμος την υποχρεωτική συμμετοχή στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών.

@ Δυστυχώς, τόσο το ΕΣΡ εξαιτίας της αβελτηρίας των προηγούμενων ετών, όσο και η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν μπορούν να συνδράμουν και να δώσουν στοιχεία για τα λεφτά που χάθηκαν στη διαφήμιση, ενώ διασώθηκαν οι διαφημιστές, με άλλα ονόματα εταιρειών.

@ Στην πρώτη γραμμή κρούσης κατά του νομοσχεδίου είναι εκείνοι που δήθεν έκαναν εκπομπές telemarketing , αλλά στην πραγματικότητα έκαναν διαφήμιση των επιχειρήσεών τους, σε πολιτικές εκπομπές, καταστρατηγώντας τη νομοθεσία για το ελάχιστο όριο διαφήμισης, μή αποδίδοντας ειδικό φόρο, αγγελιόσημο και ΦΠΑ.

@ Αλλά, στο ΕΣΡ των προηγούμενων ετών, κανείς δεν ήθελε να αγγίξει αυτές τις περιπτώσεις.

@ Πάμε, λοιπόν, για ολομέτωπη σύγκρουση.

@ Μήνυμα στέλνει η ΕΤΕΡ στον όμιλο ΑΝΤ1 για το ραδιοφωνικό σταθμό Easy, μέσω ΕΣΡ! Άρχισαν τα όργανα...

@ Η ιδιωτική τηλεόραση είναι εξαιρετική. Όταν φροντίζει τα δικά της παιδιά να μην μένουν χωρίς δουλειά ή και να μην πατάνε καθόλου σε αυτή!

@ Ενώ ετοιμάζονται νέες απολύσεις στον κλάδο, υπάρχουν κάποιοι συγγενείς αόρατοι που εξακολουθούν να εμφανίζονται πως εργάζονται, χωρίς να εμφανίζονται και χωρίς να εργάζονται!

@ Υπάρχουν και κάποια άλλα πρόσωπα που παντρεύτηκαν τις θέσεις στην κρατική τηλεόραση και δεν φεύγουν με τίποτα, παρά το γεγονός πως το αίτημα έγινε σε ανώτατο επίπεδο.

@ Είναι αυτοί που μας έλεγαν ότι είναι πολλοί οι 2.300 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και τις τελευταίες μέρες έσπευσαν να σβήσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη των συνεντεύξεων τους.

@ Δεν μας είπαν πόσοι ήταν οι εργολάβοι…

@ Κι όλα αυτά εξ αποστάσεως!

@ Σκληρή εργασία, πάνω, από όλα.

@ Οι συμπτώσεις του ιδιωτικού με τον κρατικό τομέα συνεχίζονται…
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου