Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Η «σφαγή» των 17 στα Νέα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Aλίμονο στους νέους
(και στους απολυμένους...) 


Ήταν πράγματι επιλεκτική η «σφαγή» στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Μαρινάκη όπως γράφαμε ΕΔΩ; Πόσοι τελικά απολύθηκαν οριστικά χωρίς αποζημιώσεις; Ισχύει «το όποιος είπε έστω και μια κουβέντα που δεν άρεσε, δεν επαναπροσλήφθηκε";

Λοιπόν έχουμε και γράφουμε:

Κάποιοι αν και δεν έβγαλαν κιχ, ούτε έγραψαν στα Social media, τους πήρε η μπάλα. Ναι, κάποιοι είπαν κι έγραψαν κι απολύθηκαν, αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί μεταξύ των 17 από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ που δεν επαναπροσλήφθηκαν. Αντιθέτως, νωπά είναι ακόμα τα ποσταρίσματα-μπινελίκια κατά ΔΟΛ και Μαρινάκη από αρκετούς που τώρα ξαναέπιασαν δουλειά και γλείφουν εκεί που έφτυναν.
Κάποιοι ισχυρίζονται πως η Μαρία Αντωνιάδου του ΔΟΛ, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, προφανώς τα «έχει κάνει πλακάκια» με τη νέα ιδιοκτησία, αφού δεν βγάζει ούτε μονόστηλο συμπαράστασης σε όσους έμειναν στο δρόμο. Και όπως λένε, η Αντωνιάδου, που παλιότερα έσκουζε για μία και μόνο απόλυση, τώρα για 17 απολύσεις (μόνο στα ΝΕΑ) σιωπά...
Μεταξύ των 17 απολυθέντων από τα ΝΕΑ (16 δημοσιογράφοι και μία διορθώτρια), είναι 5 που έχουν μωρά παιδιά, ηλικίας από ενάμισι έως 5 ετών, συνολικά 8 παιδάκια, ενώ και άλλοι απολυθέντες έχουν παιδιά στο Δημοτικό ή στο Γυμνάσιο.

Όπως μαθαίνουμε η πλειονότητα των απολυθέντων, αν όχι όλοι, δέχτηκαν τηλεφώνημα από τον διευθυντή των "ΝΕΩΝ" (αυτόν που αρνείται ότι συνέταξε τη λίστα των απολυθέντων) ο οποίος τους είπε επί λέξει "μην κάνετε κανά σκηνικό δημοσίως στα Social media", καθώς δεν θέλει να πάρει έκταση το «αιματοκύλισμα».
---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Μετά το επεισόδιο με τον πρόεδρο Μυλωνά στην τετραμερή στο υπουργείο Εργασίας στις 16/08/2017, στον ίδιο δρόμο και η πρόεδρος Αντωνιάδου. Το πρόβλημα δεν είναι οι εργοδότες αλλά τα δουλικά τους- "εκπρόσωποι" των εργαζομένων. Αλλιώς ήθελα να το γράψω, αλλά ας όψεται ο "Α".

    ΑπάντησηΔιαγραφή