Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Πρακτορεία - τριμερής στο Εργασίας - 24ωρη απεργία

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΠΕΜΠΤΗ 24/08, ώρα 10:30 πμ,
στο Υπουργείο Εργασίας
– ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ


ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σταδίου 29), Πέμπτη 24/08, 10:30 πμ.

Διεκδικούμε δουλειά με δικαιώματα!

Το Δ.Σ. κηρύσσει 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στην «ΕΥΡΩΠΗ», την Πέμπτη 24/08.

Την Πέμπτη 24/08 στις 11:00 πμ, είναι προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, όπου απαιτούμε από την εργοδοσία της ΕΥΡΩΠΗΣ να μας γνωστοποιήσει τις προθέσεις της σχετικά με τις θέσεις εργασίας μας και τη λειτουργία της εταιρείας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάψει να παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, όπως κάνει μέχρι σήμερα σε ανάλογες περιπτώσεις. Να πάρει πρωτοβουλίες και να θεσμοθετήσει λύσεις που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι όπως μέχρι τώρα που διασφαλίζει τα συμφέροντα των τραπεζών και των επιχειρηματιών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουμε μαζικό και δυναμικό παρών, να δείξουμε την απόφασή μας για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και όλων των ως τώρα κατακτημένων δικαιωμάτων μας. Δεν θα ανεχθούμε τους εκδότες να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας.

Η δυναμική παρουσία μας εκεί είναι ένα πρώτο βήμα και θα σημάνει την αρχή ενός σημαντικού αγώνα, κοινού και στα δύο πρακτορεία Τύπου, απέναντι σε εργοδοσία και κυβέρνηση. Ο αγώνας των εργαζομένων στην ΕΥΡΩΠΗ, αφορά και τους εργαζόμενους στην ΑΡΓΟΣ, όχι μόνο λόγω της αλληλεγγύης που είναι απαραίτητη, αλλά και γιατί τα ίδια επιχειρηματικά – αντεργατικά παιχνίδια θα παιχτούν και στη δική τους πλάτη. Αυτό το αποδεικνύει και η πρόσφατη ιστορία ανάλογων τέτοιων κινήσεων.

Είναι γελασμένοι όποιοι εκδότες νομίζουν ότι θα κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους, κρυπτόμενοι πίσω από μαζικές μετακινήσεις από το ένα πρακτορείο στο άλλο ή ότι μπορούν να παραδώσουν θέσεις εργασίας σε εργολάβους με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, θύματα της εργοδοσίας και της αντεργατικής πολιτικής και την ίδια στιγμή να αφήνουν στον αέρα περισσότερες από 200 οικογένειες, καλλιεργώντας κάλπικες αντιπαραθέσεις τη στιγμή που χρειάζεται η μέγιστη ενότητά μας.

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι ο αγώνας είναι κοινός σε ΕΥΡΩΠΗ και ΑΡΓΟΣ, με αίτημα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την υπεράσπιση όλων των δικαιωμάτων μας, στα πρακτορεία Τύπου, ανεξάρτητα από τον εργοδότη!

Καλούμε τους συναδέλφους να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο τη συσπείρωση γύρω από το σωματείο και να αγνοήσουν τα γνωστά τσιράκια της εργοδοσίας που έχουν ξαμολυθεί για να διασπάσουν την ενότητά μας και να «καθαρίσουν» το τοπίο για τους εργοδότες.

Καλούμε την εργοδοσία να πάρει άμεσα θέση στο αίτημά μας! Θα το διεκδικήσουμε αγωνιστικά μέχρι να δικαιωθούμε!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου