Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

24ωρη σε "Αργος" και "Ευρώπη" για θέσεις δουλειάς, δικαιώματα

*
Ένωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ «ΑΡΓΟΣ» ΚΑΙ «ΕΥΡΩΠΗ
Αποφάσισαν 24ωρη απεργία στις 7 Σεπτέμβρη


Απόφαση για 24ωρη απεργία, την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη, έλαβαν οι εργαζόμενοι των πρακτορείων διανομής Τύπου «Άργος» και «Ευρώπη».

Τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων, με τις οποίες οι εργαζόμενοι υπερασπίζονται τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους, αποφασίστηκαν την Τρίτη 29 Αυγούστου στις συνελεύσεις των εργαζομένων. Η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών είχε προκηρύξει στάσεις εργασίας για τη βραδινή και την πρωινή βάρδια, κατά τη διάρκεια των οποίων έγιναν Γενικές Συνελεύσεις. Η απεργία αποφασίστηκε με μυστική ψηφοφορία με τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων να στηρίζει την κινητοποίηση.


Στη διάρκεια της συγκέντρωσης στην «Ίριδα» στους εργαζόμενους μίλησαν ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και ο Λεωνίδας Σακκάς, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, ενημερώνοντας για τις εξελίξεις στα πρακτορεία και στην ανάγκη να δοθεί μαζική, απεργιακή αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων του κλάδου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε εκφράστηκε η βούληση όλων των εργαζομένων να δώσουν τη μάχη οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, ενάντια σε κυβέρνηση και εργοδότες. Στον αγώνα αυτόν έχει ήδη εκφραστεί η έμπρακτη αλληλεγγύη του ταξικού εργατικού κινήματος, του σωματείου των Λιθογράφων που έχει ήδη πάρει απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση και της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου. Θα ζητηθεί επίσης η στήριξη και από άλλα σωματεία από τον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι των δυο πρακτορείων με τις αγωνιστικές αποφάσεις υπερασπίζονται όλες τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας στην «Ευρώπη» να οδηγήσει την επιχείρηση σε πτώχευση.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου