Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Τριμερής για την "Ιριδα" την Τετάρτη, 9 Αυγούστου - 11 π.μ.

*
ΠΕΛιθογράφων
***
*
Τριμερής συνάντηση στο Υπ. Εργασίας

Συνάδελφοι,

Μετά από αίτημα της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, ορίστηκε τελικά η τριμερής συνάντηση  στο Υπ. Εργασίας με τη Διοίκηση της Ίριδας, την Τετάρτη 9-8-2017.

Η Διοίκηση  του Σωματείου Λιθογράφων, πήραμε αυτή την πρωτοβουλία, καλώντας την Κυβέρνηση να πάρει θέση για το τι προτίθεται να κάνει για τις καθυστερήσεις πληρωμών που ξεπερνούν πλέον τους τρεις μήνες και για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζόμενων στην επιχείρηση.

Το Σωματείο Λιθογράφων θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να  μην περάσουν οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της εργοδοσίας, σχεδιασμοί παλαιών και νέων επενδυτών, που έχουν κοινό παρανομαστή, απολύσεις, μειώσεις μισθών, ελαστικές μορφές εργασίας, το συνολικό τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων.

Συνάδελφοι, 
οι εργοδότες ουσιαστικά θέλουν τζάμπα εργατικό δυναμικό, οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες, οι νέοι “σωτήρες – επενδυτές” θέλουν να ξεμπερδεύουν με τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με τα θεμελιωμένα εργασιακά δικαιώματα, δεν θέλουν να τους δεσμεύει τίποτα απέναντι στους εργαζόμενους.

Και γι' αυτό ζητούν «εργασιακή ειρήνη», δηλαδή ταξική συνεργασία, για την οποία αξιοποιούν τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που ελέγχουν και έχουν την πλειοψηφία στις περισσότερες ενώσεις του κλάδου.

Ταυτόχρονα, οι εξελίξεις στο κλάδο και γενικότερα, συνοδεύονται από τη διαπάλη και το σκληρό ανταγωνισμό ανάμεσα σε μονοπωλιακούς ομίλους. Το επιχειρηματικό τοπίο στον κλάδο αλλάζει και η τράπουλα ανακατεύεται ανάμεσα σε επιχειρηματικά σχήματα, «παραδοσιακά» και νέα που μπήκαν ή ετοιμάζονται να μπουν για να επενδύσουν σε μέσα ενημέρωσης. Μέσα σ' αυτή τη διαπάλη ανάμεσα σε τμήματα της αστικής τάξης εμπλέκεται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα.

Καλούμε τους συναδέλφους στην  Ίριδα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 9/8, στις 11 το πρωί, να μην δείξουν άλλη ανοχή, με το Σωματείο Λιθογράφων και συλλογικά να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και όλα τα δικαιώματά τους.

Ζητάμε επίσης από τη Διοίκηση της εταιρίας, να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο αποπληρωμής του συνόλου των δεδουλευμένων.

Συνάδελφοι,
χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής είναι που εμποδίζει αυτήν την ικανοποίηση, παρά την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων, της επιστήμης και της τεχνολογίας, της παραγωγικότητας της εργασίας, που δημιουργούν όλες τις συνθήκες για την κάλυψή τους. Γι' αυτό η πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες συνδέεται με την πάλη για την εργατική εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό.

Σ' αυτόν το δρόμο και τα ΜΜΕ θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία, θα λειτουργούν σε όφελος του λαού, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα ευημερούν.

Όλοι και όλες στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 9/8, στις 11 το πρωί.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου