Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΟΧΙ από ΝΔ και ΧΑ για barcode στις εφημερίδες...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Ναι» από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι
«Όχι» της ΝΔ στη συζήτηση
για τα barcode στις εφημερίδες



Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι είπαν "Ναι" στην χρήση του barcode για την σωστή καταγραφή των πωλήσεων των εφημερίδων ενώ η Νέα Δημοκρατία τοποθετήθηκε αρνητικά.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η β΄ ανάγνωση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Το πολυνομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολο του από τις Επιτροπές και θα πάει προς ψήφιση στην Ολομέλεια την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, η χρήση barcode στις εφημερίδες υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι, καταψηφίστηκε από ΝΔ και Χρυσή Αυγή, ενώ ΚΚΕ, ΔΗΣΥ και Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι από τη μέχρι σήμερα συζήτηση διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σύμπλευση για την ανάγκη πιστοποίησης των κυκλοφοριών των εφημερίδων μέσω της λειτουργίας συστήματος barcode, έγιναν θετικά δεκτά από όλες τις πλευρές τα κίνητρα για την προσέλκυση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα, ενώ διαπιστώθηκε συναίνεση στην ανάγκη αυστηροποίησης των όρων συγκρότησης του μητρώου εφημερίδων της περιφέρειας.

Αναλυτικά ψήφισαν:

ΣΥΡΙΖΑ – ΝΑΙ

ΝΔ – ΟΧΙ

Δημοκρατική Συμπαράταξη – επιφυλάχθηκε για την ολομέλεια

Χρυσή Αυγή – ΟΧΙ

ΚΚΕ – επιφυλάχθηκε για την ολομέλεια

ΑΝΕΛ – ΝΑΙ

Ενωση Κεντρώων – επιφυλάχθηκε για την ολομέλεια

Ποτάμι – Ναι στο 18 (barcode στις εφημερίδες), επιφύλαξη για το β΄ (Μητρώο Περιφερειακού Τύπου) και δ΄ κεφάλαιο (Οπτικοακουστικά), ΟΧΙ στα υπόλοιπα.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο: