Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Τέσσερις μήνες απλήρωτοι στην "Ιρις Εκτυπωτική"...

*
ΠΕΛιθογράφων
***
*

Στις 17 Αυγούστου νέα τριμερής για
τους εργαζόμενους της «Εκτυπώσεις Ίρις»

Χωρίς απαντήσεις από την εργοδοσία της επιχείρησης «Εκτυπώσεις Ίρις ΑΕΒΕ» για την καταβολή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων σε αυτήν, έγινε σήμερα το μεσημέρι η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, Μισθωτών Γραφικών Τεχνών, Τύπου - Χάρτου - ΜΜΕ και Συναφών Επαγγελμάτων μπροστά στην επίθεση παλιών και νέων εργοδοτών. Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση έχει περάσει σε ποσοστό 50% στην εταιρεία «Alter Ego», ενώ το άλλο 50% έχει δεσμευθεί από τις τράπεζες.

Στη συνάντηση από την εταιρεία δεν συμμετείχε μέλος της διοίκησής της, αλλά η επιχείρηση εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, ο οποίος δεν έδωσε καμία απάντηση στα ζητήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι. Αλλά και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επέλεξε να μην συμμετάσχει, αναθέτοντας την εκπροσώπηση σε υπηρεσιακούς παράγοντες. Αξίζει να σημειωθεί ότι την αντιπροσωπεία των εργαζομένων «υποδέχθηκαν» στην είσοδο του υπουργείου αστυνομικές δυνάμεις που παρέμειναν εκεί όσο διαρκούσε η συνάντηση!

Νέα τριμερής ορίστηκε για τις 17 Αυγούστου. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Οι περίπου 160 εργαζόμενοι στην «Ιριδα» είναι απλήρωτοι για τέσσερις μήνες. Τα τελευταία χρήματα που έλαβαν ήταν ένα μέρος της μισθοδοσίας του Απρίλη, ενώ δεν έχει τους καταβληθεί ούτε το επίδομα αδείας. Αποτέλεσμα της απληρωσιάς είναι σήμερα να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις βασικές ανάγκες της επιβίωσης των οικογενειών τους. Ακόμα και το κόστος της καθημερινής μετακίνησής τους στη δουλειά, έχει γίνει δυσβάσταχτο.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου