Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Τι μάθαμε στη συνέλευση των συντακτών στον ΔΟΛ

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Παρουσία της προέδρου της ΕΣΗΕΑ
Κανείς δεν έγινε σοφότερος


Επειδή χθες -7/8- παρευρέθηκαν λίγοι συντάκτες στην προγραμματισμένη συνέλευση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, η πρόεδρος και ο γραμματέας της ΕΣΗΕΑ προκήρυξαν νέα για σήμερα στο αμφιθέατρο του ΔΟΛ.

Παρουσία περίπου 100 εργαζομένων του Ομίλου και της προέδρου της ΕΣΗΕΑ, οι διευθυντές των εφημερίδων "ΤΑ ΝΕΑ" και "ΤΟ ΒΗΜΑ", ανακοίνωσαν τι αποκόμισαν από τη συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους του πλειοδότη Βαγγέλη Μαρινάκη και είναι τα εξής:
α) Η εταιρεία Alter Ego, που θα αναλάβει τη συνέχιση των δραστηριοτήτων του ΔΟΛ, έκανε ή θα κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κάτι που φανερώνει ότι βλέπει με μεγάλη σοβαρότητα την επόμενη μέρα.
β) Μιλώντας για συντάκτες, βεβαίωσαν ότι θα επαναπροσληφθούν πολλοί -σχεδόν όλοι- και με αξιοπρεπείς μισθούς, για να επανέλθει ο ΔΟΛ στο επίπεδο της σοβαρότητας που του αρμόζει.
Σε ερωτήσεις εργαζομένων άλλων ειδικοτήτων σχετικά με την αναφορά των διευθυντών για επαναπροσλήψεις, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ απάντησε ότι αυτή αφορούσε θέσεις εργασίας συντακτών.

Κακή εντύπωση προκάλεσε η αντίδραση εργαζομένης, σε διαλογική συζήτηση που προέκυψε για το τι θα συμβεί στο μεσοδιάστημα της "παράδοσης - παραλαβής" όπου όλοι θα είναι απολυμένοι και αν θα βγουν οι εφημερίδες, η οποία εκστόμισε  - χαμηλόφωνα, είναι η αλήθεια- την ατάκα: "Ας είμαστε απολυμένοι, μήπως πρέπει να έρθουμε να δουλέψουμε για να βγει το φύλλο;"

O tempora o mores...

Με αυτά τα "επαναστατικά" και μη υπάρχοντος ετέρου θέματος λύθηκε η συνέλευση...
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου