Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Καλά ο Μπόμπολας, οι τράπεζες δεν έχουν ευθύνη;

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η πραγματική εξουσία για χρόνια


Διόλου παράξενη η επίρριψη των ευθυνών στους τέως “αυτοκράτορες” του ελληνικού παραδοσιακού Τύπου, τους Μπόμπολα - Ψυχάρη.

Αυτοί ήταν η πραγματική εξουσία χρόνια ολόκληρα πίσω από βουλευτές, πολιτικούς, κόμματα ολόκληρα. Ακόμη και συνομιλητές στελεχών της τρόικας, τα πρώτα χρόνια της Επιτροπείας. Αυτοί ψιθύριζαν τις απαιτήσεις τους και αν κάποιος αντιδρούσε ελάμβανε ραβασάκι με τα πεπραγμένα του. Η κατάρρευση των εταιρειών που διαχειρίστηκαν - Mega, συγκρότημα Μπόμπολα, ΔΟΛ, Ίρις, Ευρώπη, Άργος, Άνωση, στούντιο ΑΤΑ και δεκάδες άλλες, αφήνουν πίσω τους εκατοντάδες εργαζόμενους σε αθλιότητα. Οι ίδιοι από τη στιγμή που παρέδωσαν τις χρεοκοπημένες επιχειρήσεις τους στις τράπεζες, δεν έχουν καμία επίπτωση για όσα έχουν κάνει.

Παρακολουθούμε τον απόλυτο ευτελισμό των εργαζομένων στον ΔΟΛ για να …απολυθούν. Τους μαζεύουν, τους στριμώχνουν στο θυρωρείο να υπογράψουν, λες και θέλουν να στείλουν το μήνυμα. Ορίστε τι έγινε η εξουσία σας… Παρακολουθούμε το κανόνι της “Ευρώπης” που υποτίθεται πως έσκασε ξαφνικά. Αφήνοντας εκτός από τους εργαζόμενους, και τους εκδότες-πελάτες απλήρωτους, με πέτσινες επιταγές στα χέρια τους. Και αναρωτιόμαστε.


Καλά, οι εργαζόμενοι δεν έκαναν απολύτως τίποτε και έχουν ευθύνη. Καλά, η κυβέρνηση μπορεί και να το ευχαριστιέται με αυτόν τον ευτελισμό της παλιάς διαπλοκής και των εκπροσώπων της και έχει μεγάλη ευθύνη. Καλά, τα σωματεία επιβεβαιώνονται με ανούσιες και χωρίς αποτέλεσμα ανακοινώσεις και έχουν τεράστιες ευθύνες.

Αυτές οι τράπεζες κι αυτοί οι πελάτες-μέτοχοι της “Ευρώπης” πως παραμένουν εκτός κάδρου ευθυνών; Οι τράπεζες είχαν τον έλεγχο των εταιρειών Μπόμπολα εδώ και πολύ καιρό. Ήλεγχαν και ξαναήλεγχαν τις εταιρείες του. Και οι μέτοχοι-πελάτες της “Ευρώπης”, εκδοτικά συγκροτήματα που τώρα λένε πως θα κάνουν αγωγές και μηνύσεις, δεν έβλεπαν πως η εταιρεία δεν δημοσίευσε ισολογισμό από το2014; Δεν έβλεπαν πως το 2014 είχε ζημιές μόλις 8 εκατ. ευρώ; Τρέχουν τώρα να μπουν στη διανομή του “Άργους” το οποίο οι τράπεζες επίσης μεταβίβασαν στον Β. Μαρινάκη…

Άφηναν λοιπόν τον Φώτη Μπόμπολα να κάνει τα παιχνίδια του χωρίς να ενδιαφέρονται για τα δικά τους …μαγαζιά;

Οι τράπεζες που πούλησαν φθηνά στον Ιβάν Σαββίδη τις εφημερίδες του συγκροτήματος πως και δεν ερωτούνται για τις αποφάσεις τους για τις άλλες εταιρείες του ομίλου; Θα τις εγγράψουν ως ζημιές στον μεγάλο κουβά που θα πληρώσουμε όλοι εμείς, γι΄ αυτό δεν νοιάζονται;

Το θέμα με την πραγματική πλέον κατάρρευση των εταιρειών ΜΜΕ στη χώρα μας, είναι πως κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν νοιάζεται. Για δυο πράγματα, τους εργαζόμενους και το παραγώμενο προϊόν των εταιρειών αυτών.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου