Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στην Άργος Α.Ε., η διανομή
της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»

Δελτίο Τύπου

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι από αυτή την Κυριακή και κάθε Κυριακή, η εβδομαδιαία εφημερίδα, «Πρώτο Θέμα», θα διανέμεται από το πανελλαδικό Δίκτυο Διανομής του Πρακτορείου Άργος Α.Ε., σε όλα τα σημεία πώλησης Τύπου της χώρας.

Ευχόμαστε στο «Πρώτο Θέμα», καλές πωλήσεις.
Γραφείο Τύπου
---
Απειλή για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό
Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Αυξάνεται η πίεση και μέσω των δικαστικών προσφυγών εναντίον του Νίκου Παππά και του γενικού γραμματέα Λευτέρη Κρέτσου, από την ΕΙΤΗΣΕΕ και τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ τα «σκάγια» παίρνουν και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Μετά την αγωγή των 32,4 εκατ. ευρώ που κατέθεσε για λογαριασμό του Star ο δικηγόρος Ηλίας Θεοδωράτος κατά των τριών προσώπων, για την απώλεια του «Survivor», η ΕΙΤΗΣΕΕ αφήνει να εννοηθεί πως εξετάζει και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επίμαχο ζήτημα είναι η δημοπρασία του προηγούμενου Σεπτεμβρίου για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία και τελικά ακυρώθηκε, όπου υπήρξε η τριήμερη παρουσία των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών στις συνθήκες απαγόρευσης επικοινωνίας για να μην υπάρξει συνεννόηση, ώστε να μη ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο.
---
“Πέρασαν” από την Επιτροπή
Θεσμών οι Θαλασσινός-Λεοντής

Εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι τοποθετήσεις Χρήστου Λεοντή και Γιώργου Θαλασσινού στο Δ.Σ. της ΕΡΤ.

Ο Γ. Θαλασσινός υποστήριξε ότι δεν πρέπει να υπάρχει και δεν υπάρχει αντίφαση μεταξύ ποιότητας και εμπορικότητας και πως στόχος θα είναι να στηριχθεί ένα κράμα μοντέρνου και παραδοσιακού ελληνικού προγράμματος. Ένα τέτοιο πρόγραμμα, υποστήριξε ο κ. Θαλασσινός, θα δώσει δουλειές σε χιλιάδες νέους παραγωγούς, μουσικούς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς κλπ.

«Δεν ήρθα εδώ ως άπραγος αλλά για να βοηθήσω. Αν δω ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω, μόνος μου θα σας πω “γεια”», δήλωσε στην τοποθέτησή του ο συνθέτης Χ. Λεοντής. Ο Χ. Λεοντής δήλωσε πως το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του θα είναι στα Μουσικά Σύνολα, αλλά και στον τομέα της μυθοπλασίας, λόγω της πολυετούς του ενασχόλησης με το θέατρο.
---
Αναβολή πήρε το MEGA

Αναβολή για τις 5 Σεπτεμβρίου εξασφάλισε η Τηλέτυπος για την υπαγωγή της στο καθεστώς προστασίας από τους επενδυτές. Θα προηγηθεί η έκτακτη γενική συνέλευσης για τη συγκρότηση του νέου ΔΣ στις 17 Αυγούστου.
---
Προστασία των δημοτικών ραδιοφώνων


Φόρμουλα για την προστασία των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών από τη σχεδιαζόμενη δημοπρασία συχνοτήτων αναζητεί η κυβέρνηση. Για τη διαδικασία αυτή θα κατατεθεί σχέδιο νόμου το επόμενο διάστημα, ως αποτέλεσμα της σχετικής μνημονιακής υποχρέωσης. Ένα από τα σενάρια αφορά τη συνεργασία της ΕΡΤ με τους δημοτικούς σταθμούς, αλλά και με τους σταθμούς της Εκκλησίας ανά την Ελλάδα, προσφέροντας χώρο φιλοξενίας στις συχνότητες που διαθέτει η κρατική ραδιοτηλεόραση.
---
"Οχι" σε ΕΙΤΗΣΕΕ
για εξαίρεση από το "πόθεν έσχες"

Απέρριψε πριν από μερικές ημέρες το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας το αίτημα της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) για μη υποβολή δηλώσεων "πόθεν έσχες" (περιουσιακής κατάστασης) και οικονομικών συμφερόντων. Συγκεκριμένα, τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ ζητούσαν, εκτός από την προσωρινή αναστολή, και την εξαίρεσή τους από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης "πόθεν έσχες", υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι αυτή είναι αντισυνταγματική και αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου