Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Τα φέσια της "Ευρώπης" του Μπόμπολα γκρεμίζουν τον Τύπο

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πάνε και έρχονται
οι «πέτσινες» επιταγές,
«μυρίζουν» νέα κανόνια


«Ενός κακού μύρια έπονται» καθώς οι «πέτσινες» επιταγές του πρακτορείου «Ευρώπη» που εκδόθηκαν δια χειρός Μπόμπολα κινδυνεύουν να γκρεμίσουν το σύνολο του ελληνικού Τύπου.

Τα εκδοτικά συγκροτήματα που διακινούσαν τα έντυπα τους μέσω του πρακτορείου «Ευρώπη» και έπαιρναν τις ακάλυπτες επιταγές όπως είναι φυσικό τις έδιναν σε δικούς τους οφειλέτες έναντι πληρωμής.

Πολλές περιπτώσεις αφορούσαν δημοσιογράφους, παραγωγούς ραδιοφώνου, καθώς τα συγκροτήματα είχαν και άλλες δραστηριότητες όπως ο Real. Έτσι σήμερα ο Real του Νίκου Χατζηνικολάου και του Αντρέα Κουρή βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση για επιταγές που έχει δώσει σε παραγωγούς και δημοσιογράφους για αποζημιώσεις ή ανανέωση συμβολαίων και έχουν εκδοθεί από την «Ευρώπη», να πρέπει να αναλάβει το βάρος της αποπληρωμής τους.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες το πρακτορείο Ευρώπη μόνο στον όμιλο Real έχει δώσει ακάλυπτες επιταγές που έχουν αρχίσει να «σκάνε» πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Φανταστείτε πόσα άλλα εκατομμύρια ακάλυπτων επιταγών κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στον τύπο και τι τσουνάμι πρόκειται να δημιουργηθεί!

Στην αναξιοπιστία αυτή αποδίδεται και η μαζική αποχώρηση των εφημερίδων από το πρακτορείο διανομής «Ευρώπη» προς το «Άργος». Κάποιες εφημερίδες, που είχαν θορυβηθεί εξαρχής από τις εξελίξεις στο συγκρότημα Μπόμπολα, είχαν φροντίσει να αποχωρήσουν νωρίτερα. Οι άλλες ανέμεναν τις εξελίξεις, θεωρώντας πως η συμμετοχή τους ως μέτοχοι στο πρακτορείο ήταν εγγύηση. Όμως, η «Ευρώπη» κατέρρευσε και έκανε παύση πληρωμών ξαφνικά. Το πρακτορείο διανομής, αν και εισέπραττε χρήματα από τις πωλήσεις, δεν τα απέδιδε, ενώ εξέδιδε επιταγές που, όπως αποδείχθηκε, ήταν άκυρες.

Προς το «Άργος» έχει ήδη στο μεταξύ μετακινηθεί η διανομή των εφημερίδων «Πρώτο Θέμα», «Ελεύθερος Τύπος», «Δημοκρατία», «Espresso», όλα τα έντυπα των Αττικών Εκδόσεων, η «Star Press», η «Ώρα για σπορ», το «Documento» κ.ά. Μετά το κανόνι της «Ευρώπης», όλα τα έντυπα θα διακινούνται πλέον από το «Άργος». Το χειρότερο όλων είναι πως οι εργαζόμενοι του πρακτορείου έμειναν ξαφνικά στον δρόμο, απλήρωτοι επίσης, ενώ πολλές εφημερίδες και περιοδικά δεν έχουν λάβει χρήματα για τις πωλήσεις τους…
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου