Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

... τα MEGAλα fake news ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Μια «σφαγή»
που έβγαλε ειδήσεις
για τα fake news του MEGA
Χρ. Παναγιωτόπουλος - Ιασ. Πιπίνης
"Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω που σε κράταγα στο κανάλι..."

O δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Mega, Ιάσονας Πιπίνης, παρουσίαζε ψευδείς πληροφορίες για το μέγεθος αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Ελλάδα στα χρόνια του μνημονίου, εν γνώσει της διεύθυνσης του σταθμού, η οποία δεν έκανε τίποτα για να το διορθώσει, ανέφερε στο twitter το site aixmi.gr, του δημοσιογράφου Χρήστου Παναγιωτόπουλου – πρώην Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης Mega για διάστημα 12 χρόνων.

Κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσής του με τον γνωστό πολέμιο της Βενεζουέλας, Ιάσονα Πιπίνη, το aixmi καταγγέλλει ότι o δημοσιογράφος παρουσίαζε σαν 10.000 τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα, όταν ο αριθμός τους ξεπερνούσε τους 100.000, αλλά και για λάθη (;) στην κάλυψη της υπόθεσης Χριστοφοράκου.

To aixmi.gr αποκαλεί τον Πιπίνη «πυροβολημένο αγωνιστή της επαναστάσεως», ενώ σε άλλο σημείο δηλώνει ότι υπήρξαν παρεμβάσεις ατόμων, που δεν κατονομάζει, προκειμένου να μην απολυθεί από το σταθμό.

Ερωτηματικά προκαλεί πάντως το γεγονός ότι οι αρχισυντάκτες και η διεύθυνση του σταθμού δεν έκαναν τίποτα για να διορθώσουν τις ψευδείς, όπως παρουσιάζονται, ειδήσεις.



Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν ο προβεβλημένος σχολιαστής του Mega, Γιάννης Πρετεντέρης, είχε αποκαλύψει ότι μαζί με άλλους δημοσιογράφους του σταθμού απέκρυπταν στοιχεία για το ελληνικό χρέος. «Όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι (το χρέος) δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το 2010 έλεγαν όλοι ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε «όχι, δεν είναι!» είχε αποκαλύψει ο Πρετεντέρης σε συνέντευξή του.

Παρόμοιες αποκαλύψεις είχε κάνει και η σημερινή ευρωβουλευτής και τότε δημοσιογράφους του σταθμού Μαρία Σπυράκη, που παραδέχθηκε ότι γνώριζε πληροφορίες για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος τις οποίες απέκρυψε. «Γνώριζα ότι τροφοδοτούνταν οι τράπεζες από τον Μάιο έως τον Ιούνιο με μετρητά διότι υπήρχε μεγάλη απόσυρση χρημάτων. Η συνείδησή μου, ως πολίτη, ως Ελληνίδας, δεν μου επέτρεψε να δω το δημοσιογραφικό μου συμφέρον. Εκτίμησα ότι δεν έπρεπε να το πω. Το πήρα στο μαξιλάρι μου» είχε δηλώσει η Μαρία Σπυράκη.

---
zoornalistas/info-war
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου