Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Β. Μαρινάκης - αν δεν προσέξει τώρα, τζάμπα τα λεφτά...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Βαγγέλης Μαρινάκης:
Μηδένισε το κοντέρ, αλλά το
«Συγκρότημα» -βρίσκεται πάλι- σε κρίση…



Του Γιώργου Λακόπουλου

(...)
Για τα μάτια του Κυριάκου

Ας μη κάνει κανείς πως δεν καταλαβαίνει: είναι γελοίο να διακυβεύουν το κύρος τους δυο μεγάλες εφημερίδες για τα …μάτια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Βοά η δημοσιογραφική πιάτσα για τη συνήθεια του σημερινού προέδρου της ΝΔ να επεμβαίνει -δια συνεργατών του ή και ο ίδιος- στα εσωτερικά των ΜΜΕ, ή να ενίσταται, παρασκηνιακά, για το περιεχόμενό τους. Οι δημοσιογράφοι εκτίθενται με την υπογραφή τους για όσα γράφουν- δεν τηλεφωνούν. Όποιος διαφωνεί να τους απαντήσει με την υπογραφή του…

Αν είχαν ένα αβαντάζ τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ στο παρελθόν ήταν ότι οι επιτελείς τους δεν επέτρεπαν ποτέ τη συνδιοίκηση. Πολιτικός που σηκώνει τηλέφωνο για να υποδείξει, ή για να επιτιμήσει δημοσιογράφο, ή να προβάλλει αξιώσεις στη διεύθυνση και τον εκδότη ΜΜΕ, πρέπει να …απολύεται. Αλλιώς υπάρχουν παρενέργειες.

Ήδη οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων του πρώην ΔΟΛ -οι παλιότεροι από τους οποίους έχουν μάθει να έχουν καλυμμένα τα νώτα τους- ενίοτε διαισθάνονται ότι αποσταθεροποιούνται, επειδή κάνουν τη δουλειά τους.

Όπως διαισθάνονται ότι εκ παράλληλου υποβόσκει ένας διαγκωνισμός για το ποια άγρια πήγαν να διώξουν ποια ήμερα. Από τα συμφραζόμενα προκύπτει ότι αυτό -αν δεν αναχαιτιστεί- σταδιακά θα οδηγήσει σε υπόγεια τριγωνική αναμέτρηση Καρακούση-Λάμψια-Κουρτάκη, δεδομένου ότι στο εκδοτικό σύστημα Μαρινάκη υπάρχουν και άλλες δυνάμεις πλην του πρώην ΔΟΛ. Και τότε θα πάρουν φωτιά τα τόπια και οι εφημερίδες θα καταρρεύσουν. Τζάμπα τα λεφτά…


Επίλογος

Για όσους δεν το πρόσεξαν, τα "Νέα" – π.χ, στις 21/9-/17 – κυκλοφόρησαν με αριθμό φύλλου: 28. Το "Βήμα" της περασμένης Κυριακής με αριθμό φύλου: 5 της "Β΄ περιόδου". Ο Μαρινάκης μηδένισε το κοντέρ και αρχίζει την πορεία εξ αρχής. Αυτό σημαίνει ότι στο εξής οι επιτυχίες και οι αποτυχίες είναι δικό του καπέλο. Προφανώς ποντάρει στο πρώτο.

Η τρέχουσα κρίση δεν είναι η πρώτη κρίση επί των ημερών -έρχεται από το παρελθόν. Αν δεν ακυρώσει τις αιτίες που την αναζωπυρώνουν -με βάση τις αρχές του μάνατζμεντ για την ιεραρχία και με την πάγια εκδοτική πρακτική- την επόμενη φορά θα πλήξει τον ίδιο και ας μην ανακατεύεται πολύ. Προφανώς κάποιοι αυτό κατάλαβαν όταν τους είπε «Συνεχίστε».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου