Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

... o mediaρχης και τα συλλεκτικά του ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Της ΕΣΗΕΑ τα καμώματα,
το κουΐζ και της Αυγής τα βάσανα

Αλιεύσαμε από τα media του Νίκου Μποζιονέλου στην εφημερίδα «Sportday» 

Είναι να γελάει κανείς…
…που έλεγε και ο αείμνηστος Φίλιππος Συρίγος. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε, λέει, την παραπομπή στο πειθαρχικό της διερεύνησης του θέματος απεργοσπασίας ορισμένων δημοσιογράφων-μελών της, ιδιοκτητών ή διευθυντών ειδησεογραφικών sites, κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας της Τρίτης 26/9. Η οποία ΕΣΗΕΑ την Τετάρτη ανακοίνωση ότι θα εγγράψει και τους δημοσιογράφους των sites, με καθυστέρηση… 20 ετών, αλλά ψάχνει για θύματα… μια ημέρα πριν. Σοβαρότης μηδέν.

Κουίζ
Αληθεύει ότι υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση προ μηνών, να μην εμφανιστούν χρήματα σε «φιλοσυριζαίο» μιντιακό επιχειρηματία, από άλλον επιχειρηματία που έχει έδρα στον… Λίβανο, για να αποφευχθεί ηχηρότατο σκάνδαλο;

Σοβαρευτείτε
«Πόλεμος ανακοινώσεων» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την «Αυγή», που πνέει (οικονομικώς) τα λοίσθια: «Δεν πήραμε ποτέ απάντηση από τον κ. Τσίπρα για το ποιος κρύβεται πίσω από την offshore της “Αυγής”» είπε η αντιπολίτευση. «Ούτε εμείς για τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ» απάντησε η κυβερνητική εφημερίδα. Σοβαρευτείτε, έχουμε πιο σημαντικά θέματα σε αυτόν τον τόπο, θαρρώ. Ε;

Κάλλιο αργά… αλλά!
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την εγγραφή των εργαζομένων δημοσιογράφων στα sites στα μητρώα της Ενωσης. Εν έτει 2017 η Ενωση… ξύπνησε. Ωστόσο έχουμε απορίες, διότι εν Ελλάδι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες sites. Ολοι αυτοί θα γίνουν μέλη; Διότι υπάρχουν sites πιστοποιημένα αλλά και μη πιστοποιημένα, υπάρχουν sites που ανήκουν σε off shore εταιρίες ή στα… Κέιμαν, υπάρχουν sites που ήδη έχουν ενταχθεί στο Μητρώο on line Media του ελληνικού κράτους, υπάρχουν sites που υπάγονται στην Ενωση Εκδοτών Διαδικτύου ενώ αρκετά άλλα δεν υπάρχουν… πουθενά (και μάλιστα από μεγάλους δημοσιογραφικούς ομίλους). 
---
«Sportday» / media
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Είναι αστείο στις προδιαγραφές εγγραφή να απαιτείται διετής ή τριετής θητεία και καταβολές στον ΕΦΚΑ για την εγγραφή και μόνο για τα Αθηναϊκά σαιτ όταν τα ευρωπαϊκά δεδομένα ορίζουν ότι από της προσλήψεως ( !!!!) ο εργαζόμενος καλύπτεται από το οικείο σωματείο-ένωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή