Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Οι απλήρωτοι του Γ. Φιλιππάκη καλά κρατούν ακόμη...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Είναι "μέσα" τρεις μήνες και πάνε για τέταρτο
Ενημερώθηκαν πως δεν θα πληρωθούν
ούτε έναντι μισθού στην "Δημοκρατία"


Παρά τις δημόσιες ηχηρές δηλώσεις του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, στις εφημερίδες του συνεχίζεται η τακτική των κυλιόμενων καθυστερήσεων μισθών. Μετά τις πρόσφατες καθυστερήσεις και τις αποστολές mail στο προσωπικό με δεσμεύσεις για έναντι και εξοφλήσεις και κυρίως για τη δέσμευση πως θα κλείσει η ψαλίδα των χρωστούμενων, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν πως τελικά δεν θα λάβουν ούτε το καθιερωμένο έναντι μισθού!

Όπως είναι κατανοητό το κλίμα είναι οξυμένο στις δυο εφημερίδες, τη Δημοκρατία και την Espresso στις οποίες μετά την αποχώρηση πολλών για την “Ελευθερία του Τύπου”, κυκλοφορούν χάριν του “πατριωτισμού” των εργαζομένων που καλύπτουν περισσότερες θέσεις από όσες αντέχουν.

Την τελευταία φορά που στην πληρωμή των “έναντι” ποσών δόθηκαν μόλις 400 ευρώ, ο Γ. Φιλιππάκης υποσχέθηκε ότι θα κλείσει η ψαλίδα και θα γίνει άμεσα η έξόφληση. Μπήκε μια εξόφληση και τώρα πάλι άρχισαν τα mail καθυστερήσεων. Η εξόφληση, λέει, του μισθού Ιουνίου(!) θα γίνει μετά τις 11 Οκτωβρίου. Και ούτε λόγος για έναντι ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν τουλάχιστον το κουλούρι και τον καφέ της ημέρας τους…

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου