Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΜΜΕ - τι ζούμε και τι διαβάζουμε...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ανάλεκτα


"... Δεν επιθυμούμε εξαιρέσεις και εύνοια. Θέλουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επικούρηση όπως κάθε εργαζόμενος."
---
---
"... Ταυτόχρονα με την είσπραξη όλων όσων οφείλονται από το αγγελιόσημο (από γραφεία ισολογισμών, διαφημιστικές, ΔΕΚΟ, εργοδότες) το Ταμείο μπορεί να συνεχίσει την λειτουργία του αλλά με διαχείριση που να δίνει λογαριασμό στους μετόχους και στις ενώσεις. Μέχρι στιγμής η τακτική γενική συνέλευση του 2016-17 δεν έχει γίνει. Πρόβλημα εσόδων έχει ο ΕΔΟΕΑΠ, οι παροχές του είναι ήδη πετσοκομμένες.

Τρέμει μόνο και στην ιδέα πως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο και ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Γκανάς.

Η προκαταρκτική για την διαρροή αγγελιοσήμου είναι βέβαια σε εξέλιξη. Αν επεκταθεί όμως ο έλεγχος σε λογιστήρια κομματικών εντύπων, οικονομικών εφημερίδων και χρηματιστηριακών εταιριών; Και έτσι βιάζονται να τελειώνουν με τον ΕΔΟΕΑΠ και με το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ να βάζει πλάτη."

---

---
«... ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ένα σωματείο που δεν ανήκει στον κορμό της δομής της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά παρέχει πράγματι κοινωνική ασφάλιση, κατά παραχώρηση του νόμου, για την επικούρηση, την υγεία και το εφάπαξ, για όσους είναι ασφαλισμένοι εκεί, δυστυχώς μόνο για μέλη της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΗΕΜΘ».


Υφυπουργός Πετρόπουλος
στο πλαίσιο εκτενούς
συνέντευξης στον 105,5 Στο Κόκκινο

---
Βραδινό δελτίο ειδήσεων στον Αντένα. Η παρουσιάστρια υποδέχεται στο στούντιο τον συντάκτη του εξωτερικού ρεπορτάζ (τα ονόματα της μιας και του άλλου δεν... έχουν καμιά σημασία, σημασία έχει η νοοτροπία και η αντίληψη της εκφοράς τού λόγου που έχουν ορισμένοι/ορισμένες στα ΜΜΕ). Ο συντάκτης αναφέρεται στα επεισόδια για το δημοψήφισμα της Καταλονίας και εξηγεί ότι πολλοί Καταλανοί δεν πήγαν να ψηφίσουν επειδή πληροφορήθηκαν τα βίαια επεισόδια στα εκλογικά κέντρα. Η παρουσιάστρια ρωτάει:

"Υπό κάπα σίγμα πώς θα εξελισσόταν η κατάσταση;"

 «Υπό κάπα σίγμα»! Ο παππούς, η γιαγιά που ακούνε το δελτίο, αλλά και ο κάθε αμύητος στις γλωσσικές συντομεύσεις, κοιτιούνται με απορία. «Κάπα σίγμα;». Ευτυχώς, ο ρεπόρτερ απαντά με… κάπα σίγμα γλωσσικό τρόπο:

«Υπό κ-ανονικές σ-υνθήκες θα ψήφιζαν…» κ.λπ.

Και εσύ μένεις με την απορία πώς ο τυπικός δημοσιογραφικός λόγος σε ένα τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων εξομοιώνεται με τη γλωσσική ισοπέδωση από παρεΐστικους όρους ιντερνετικής επικοινωνίας. Τέσπα (τέλος πάντων), δεν θα ρωτήσουμε τη δημοσιογράφο παρουσιάστρια τκνς (τι κάνεις), αλλά όταν θα ξανακούσουμε δελτίο της θα έχουμε ανοικτό το slang.gr για άμεση ερμηνεία των όρων που μπορεί να χρησιμοποιήσει πάλι. Τπτ (τίποτα) περσρ (περισσότερο).
---
harddog
---
Βουλή των Ελλήνων 2017
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. http://www.stokokkino.gr/article/1000000000062158/Enisxusi-tou-EDOEAP-me-ergodotiki-eisfora-upsous-2-tou-etisiou-tzirou-ton-MME

    Αναλυτικότερα, για το ασφαλιστικό, το ταμείο επικουρικής ασφάλισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των δημοσιογράφων, ο κ. Πετρόπουλος είπε στο πλαίσιο εκτενούς συνέντευξης που παραχώρησε στον 105,5 Στο Κόκκινο ότι «ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ένα σωματείο που δεν ανήκει στον κορμό της δομής της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά παρέχει πράγματι κοινωνική ασφάλιση, κατά παραχώρηση του νόμου, για την επικούρηση, την υγεία και το εφάπαξ, για όσους είναι ασφαλισμένοι εκεί, δυστυχώς μόνο για μέλη της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΗΕΜΘ».

    Θύμισε ότι ο ίδιος ως εργατολόγος «Από το 2008 είχα γνωμοδοτήσει την ανάγκη της επέκτασης, σε όλους όσους εργάζονται στον Τύπο ... δυστυχώς υπήρχε στενόμυαλη αντίληψη, που έλεγε "όχι, μόνο εμείς, πάνω από το πτώμα μας" ... μέσα σε εννέα χρόνια "έσκασε το πράγμα", φαινόταν ότι θα ερχόταν, καμία πρόνοια δεν υπήρχε και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

    Όπως ξεκαθάρισε, «η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε νομοθέτηση ρύθμισης με την επέκταση της εισφοράς που ισχύει ήδη για τους άλλους ασφαλισμένους ... φυσικά και για τους εργοδότες».

    Η ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση «προβλέπει εργοδοτική εισφορά, προσαυξημένη κατά 2% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών, ώστε να καλυφθεί η αυξημένη ανάγκη ... με δυνατότητα υλοποίησης άμεσης», όπως τόνισε, καθώς «θέλουμε και η εργοδοτική πλευρά να σταθεί στο ύψος της ευθύνης της».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς ενημέρωση των δημοσιογράφων και λοιπών αδιάφορων: Η προανακριτική για τη ....διαρροή του αγγελιοσήμου έχει τελειώσει. Εχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος. Επόμενο βήμα η προσωποποίηση. Η υπόθεση βρίσκεται στην κύρια ανάκριση. Αλήθεια, κανένας υπεύθυνος δεν γνωρίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή