Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Συνέλευση αύριο
στην ΕΣΗΕΑ για τις συμβάσεις
των εργαζομένων σε ΒΗΜΑ και ΝΕΑ 

Συνέλευση αύριο στις 12 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε ΒΗΜΑ και ΝΕΑ για τις συμβάσεις εργασίας.
---

Αγωγή
του Φώτη Μπόμπολα
κατά του Capital.gr!

Αγωγή κατά του Capital.gr και του εκδότη κ. Θεοχάρη Φιλιππόπουλου κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της "ΠΗΓΑΣΟΣ" κ. Φώτης Μπόμπολας για δημοσιεύματα που αφορούσαν την εμπλοκή του στην υπόθεση της κατάρρευσης του πρακτορείου διανομής "ΕΥΡΩΠΗ" και των χρεών προς εκδοτικές επιχειρήσεις, στο οποίο η εταιρεία του υπήρξε μέτοχος και ο ίδιος μέλος του διοικητικού του συμβουλίου.

Με την αγωγή του ο κ. Μπόμπολας αξιώνει ως αποζημίωση για ηθική βλάβη που ισχυρίζεται ότι υπέστη, το ποσό των 200.000 ευρώ.
---
Προκαταρκτική έρευνα

για το πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα», παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνων.

Είχε προηγηθεί αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με αναφορά στον αντιρατσιστικό νόμο, με το οποίο ζητούσε από την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό να πράξει τα δέοντα για τον πρωτοσέλιδο τίτλο της εφημερίδας «Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους», «ΒΟΥΛΗ – ΤΡΑΒΕΣΤΙ», «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ».
---
Απεργία πείνας

για τον ΕΔΟΕΑΠ

Απεργία πείνας για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ ξεκίνησαν οι συνταξιούχες δημοσιογράφοι Αφροδίτη Υψηλάντη και Τζώρτζια Κοντράρου στο πεζοδρόμιο της Ακαδημίας έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Προηγουμένως έκανε απεργία πείνας για μία εβδομάδα ο βετεράνος δημοσιογράφος Θόδωρος Βαρίκος, που τη διέκοψε για λόγους υγείας.

Βασικό τους αίτημα είναι η επαναφορά του αγγελιόσημου, που αποτελούσε έναν εξαιρετικά σημαντικό πόρο για το ταμείο των δημοσιογράφων και καταργήθηκε με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του 2016.
---
«Το Παζάρι

των Εκδοτών
της Θεσσαλονίκης»

ΑΝΟΙΓΕΙ την Παρασκευή στις 20 Οκτωβρίου - Κεντρική Πύλη ΔΕΘ, (είσοδος ΧΑΝΘ)

Μετά από απουσία δύο ετών στον ίδιο χώρο ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας θα πραγματοποιήσει το «Παζάρι των Εκδοτών της Θεσσαλονίκης» από την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και έως στις 15 Νοεμβρίου 2017 στην Κεντρική Πύλη της ΔΕΘ απέναντι από τη ΧΑΝΘ.
---
Κέρδισαν

οι συμβασιούχοι
δεκαετίας στην ΕΡΤ!

Διαβάσαμε στις Τυπολογίες: Σημαντική είναι η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία διατάσσεται η ΕΡΤ να μετατρέψει σε συμβάσεις αορίστου χρόνου τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου επτά συμβασιούχων που παρείχαν εργασία από το 2001 και μετά!
---
Νέος πρόεδρος στο Mega

Συγκροτήθηκε εκ νέου σε σώμα την 28.9.2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Πρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας ορίσθηκε ο κ. Γεώργιος Μήτραινας του Σωκράτους.

Κατόπιν τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο, η θητεία του οποίου έχει ορισθεί από τη Γενική Συνέλευση πενταετής (μέχρι την 17.8.2022), απαρτίζεται από τους κυρίους :
– Γεώργιο Μήτραινα του Σωκράτους, Πρόεδρο Δ.Σ., εκτελεστικό μέλος,
– Γεώργιο Δημάκη του Βασιλείου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος,
– Παντελή Ντίλη του Ιωάννου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος,
– Παναγιώτη Παπανελόπουλο του Γεωργίου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, και
– Μάρκο Χύτα του Ευαγγέλου, μη εκτελεστικό μέλος

---
Απολύσεις
στις "Προβλέψεις"
του Γιάννη Φιλιππάκη


Όπως μαθαίνουμε στην εφημερίδα της άλλης εταιρείας του Γ. Φιλιππάκη, στις “Προβλέψεις” που ασχολείται με το Στοίχημα και φέρνει τα λεφτά στο εκδοτικό συγκρότημα έγιναν δυο απολύσεις συντακτών. Του Δημήτρη Μελέκα και του Τάσου Ζαχαράκη. Επίσημη αιτιολογία ήταν πως ο εκδότης ζήτησε περικοπές! Κατά πληροφορίες μας ωστόσο στις εφημερίδες του συγκροτήματος ζητείται συνεχώς από τους δημοσιογράφους να εργάζονται για νέα Μέσα χωρίς μισθό!
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Και δεν ειναι μονο οι δυο συγκεκριμενοι δημοσιογραφοι στις προβλεψεις....αλλα και διοικητικοι που απολυθηκαν...καλο θα ειναι να αναφερουμε και τους συγκεκριμενους ανθρωπους που δουλευουν στα ΜΜΕ...και οχι μονο τους δημοσιογραφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή