Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Προς ενιαίο Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Κάτι κινείται στο τέλμα των ΜΜΕ
ΧΑΡΤΕΡΓΑΤΕΣ
Συνέλευση για τη συγκρότηση
ενιαίου Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου


Σε Γενική Συνέλευση προχωρά την Κυριακή 8/10, στις 11 π.μ., το κλαδικό Σωματείο Χαρτεργατών Αττικής, Πειραιώς και Βοιωτίας, στα γραφεία του Συνδικάτου (Αριστοτέλους 11 - 15, 5ος όροφος), με θέμα την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για ενοποίηση του Σωματείου με το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου (πρώην Σωματείο Λιθογράφων).

Στο κάλεσμά του, το Σωματείο αναφέρει:

«Τα τελευταία χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, οι εργαζόμενοι στον κλάδο της χαρτοποιίας και επεξεργασίας χαρτιού έχουμε δεχτεί σφοδρή επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Η εργοδοσία του κλάδου, με τη στήριξη όλων των κυβερνήσεων, έχει επιβάλλει μία σειρά αντεργατικά μέτρα, πατώντας πάνω στα μνημόνια και τους νόμους που τα συνοδεύουν. Οι βιομήχανοι του κλάδου που άντεξαν στο κύμα της κρίσης και βγήκαν ενισχυμένοι, τώρα είναι πιο έμπειροι και οργανώνονται καλύτερα. Παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να διατηρήσουν το φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό».

«Δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια», τονίζει και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν τα δικά τους «μέτρα οργάνωσης και ανασύνταξης», να συγκροτηθούν σε ένα ενιαίο Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, που θα καλύπτει όλο τον κλάδο.

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου