Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκλεισε τον ΒΗΜΑ FM

*
Ένωση Τεχνικών
Ελληνικής Ραδιοφωνίας
***
*

Ο «Βήμα FM» γράφει ιστορία!


Η σημερινή μέρα, Τετάρτη 11η Οκτωβρίου 2017, θα περάσει στην ιστορία της ελληνικής ραδιοφωνίας ως «η ημέρα που ο Ευάγγελος Μαρινάκης έκλεισε τον ραδιοσταθμό Βήμα FM», αφού σήμερα κόπηκε η παροχή ρεύματος του πομπού στον Υμηττό λόγω οφειλών, ακολουθώντας τις συμβουλές ανθρώπων άσχετων, όπως αποδεικνύεται, με το μέσο.

Δυσκολευόμαστε να ακολουθήσουμε δημοσιεύματα και "διαρροές" που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, τα οποία, θέλουν να παρουσιάσουν τη συνέχιση λειτουργίας του ραδιοσταθμού ασύμφορη εξαιτίας κακοδιαχείρισης της προηγούμενης διοίκησης. Σαφώς προέρχονται από συγκεκριμένους κύκλους της νέας διοίκησης, είναι άκρως παραπλανητικά και σκοπό έχουν να καλύψουν την εσκεμμένη ανυπαρξία της τελευταίας και όχι να θέσουν το πρόβλημα στη σωστή βάση που δεν είναι άλλη από την απόφαση (;) του Ευάγγελου Μαρινάκη να εγκαταλείψει το σταθμό στην τύχη του και να πετάξει στο δρόμο τις οικογένειες των εργαζομένων.

Και βέβαια οι υπερχρεώσεις, από τη διοίκηση Ψυχάρη, θα λειτουργούσαν ανασταλτικά για την ομαλή εξέλιξη του όποιου μέσου, αλλά το να θέτεις τις «παλαιές αμαρτίες» ως δικαιολογία για να καλύψεις τις δικές σου ευθύνες δείχνει «ανανδρία». Ακόμα και να ίσχυε, έστω και στον ελάχιστο βαθμό, κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν γίνεται πουθενά λόγος για χρηστή διαχείριση, για σχέδιο επιβίωσης, για καλύτερη οργάνωση, για εξομάλυνση ή οτιδήποτε άλλο που θα λειτουργούσε αποτρεπτικά στο να επαναληφθούν φαινόμενα σπατάλης, παρά μόνο για μαύρο και…"καιάδας" στους εργαζόμενους.

Σε αυτό το μαύρο δυστυχώς συνεπικουρούν και εκ των έσω δυνάμεις, οι οποίες με τη στάση τους και την αφωνία τους διευκολύνουν το έργο της εκκαθάρισης του προσωπικού...

Άφωνοι επίσης και οι λαλίστατοι προ καιρού «επαναστάτες» της πραξικοπηματικής κίνησης του μαύρου στην ΕΡΤ, της κυβέρνησης Σαμαρά, της οποίας θιασώτες υπάρχουν ακόμα και στις εγκαταστάσεις της Συγγρού, άφωνοι και οι δήθεν υπερασπιστές των εργαζομένων στις περιβόητες διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Η είσοδος Μαρινάκη στα ΜΜΕ δυστυχώς έγινε με απολύσειςπερικοπές μισθών της τάξης του 50%, απώλειες δικαιωμάτων και διαγραφή δεδουλευμένων αρκετών ετών των εργαζομένων, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος να φέρει το πρώτο μαύρο στη ραδιοφωνία εδώ και 25 χρόνια, από την εποχή του TOP FM, για αιτίες που...το λιγότερο δημιουργούν ερωτηματικά.



Το Διοικητικό Συμβούλιο
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου