Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΒΗΜΑ FM - το ΕΣΡ και η άδεια λειτουργίας

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ηρθε η ώρα για το ΕΣΡ να αφαιρέσει
την άδεια του «Βήμα FM» άμεσα



Ο «Βήμα 99.5» έχει σταματήσει να εκπέμπει εδώ και εβδομάδες. Ούτε καν σήμα, με τους «πειρατές» να κάνουν πάρτι στη συχνότητά του. Βάλτε τους 99.5 να ακούσετε τον Ντίρλα FM να... μερακλώσετε. 

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, η Alter Ego δηλαδή, δήλωσε πως δεν την ενδιαφέρει το ραδιόφωνο και ας κλείσει. Αφησε και τον κόσμο απλήρωτο, εγκατέλειψε πλήρως τη συχνότητα.

Είναι απορίας άξιον λοιπόν γιατί το ΕΣΡ δεν ανακαλεί την άδεια λειτουργίας του ώστε η συχνότητα να επιστραφεί στο Δημόσιο. Η ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία είναι σαφής: από τη στιγμή που ένα ραδιόφωνο δεν λειτουργεί χάνεται η άδειά του. Και ο νόμος δεν προσδιορίζει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ακόμα και ένα 24ωρο να μην εκπέμπει, αρκεί για την παύση της λειτουργίας του.

Προφανώς και αφήνει το Συμβούλιο να κυλήσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ωστόσο εδώ μιλάμε για μία περίπτωση ξεκάθαρη και, δυστυχώς, τελειωμένη. Όπως γράφουμε στο σημερινό μας ρεπορτάζ στην "Εφημερίδα των Συντακτών", χθες οι τεχνικοί της ΕΤΕΡ άδειασαν το χώρο του Βήμα 99.5 κατάσχοντας όλο τον εξοπλισμό. Είναι πλέον οριστικό, Βήμα FM τέλος.

Η διπλή φωτογραφία από το στούντιο στη Μιχαλακοπούλου είναι ενδεικτική. Δείτε πως ήταν πριν από 11 μήνες (φωτογραφία Γιώργος Κακούσης) και δείτε πως ήταν χθες που ήμασταν εμείς εκεί. Μαύρο σκοτάδι πλέον...

Το ΕΣΡ πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων προστατεύοντας τα συμφέροντα του Δημοσίου. Όποια καθυστέρηση και όποια αδράνεια δημιουργεί ερωτήματα.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου