Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

... ο mediaρχης και τα συλλεκτικά του ...

*
Aνασυγκρότηση
***
*
Από αδειοδοτήσεις και προσφυγές
μέχρι Traction και Paradise Papers



Αλιεύσαμε από τα media του Νίκου Μποζιονέλου στην εφημερίδα «Sportday»

Ξανά… μαύρο!
Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης η προκήρυξη για τον νέο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, με τη σχετική δημοπρασία να ακολουθεί στα τέλη Ιανουαρίου, σύμφωνα με το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα. Μετά τη δημοσίευσή της, η δημοπρασία θα γίνει μέσα σε 45 ημέρες ενώ θα αναφέρει και την εβδομάδα, αλλά και το μέρος, όπου θα γίνει η δημοπρασία. Οσα κανάλια δεν πάρουν άδεια, τότε μέσα σε τρεις μήνες θα πρέπει να κλείσουν! Εκτός κι αν διεκδικήσουν θεματική άδεια…

Προσφυγή 
Alpha και ANT1 προστέθηκαν στη λίστα των σταθμών που έχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικές και οι νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες. Ηδη στο ανώτατο δικαστήριο έχουν προσφύγει ΣΚΑΪ και Star αλλά και η Ενωση Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, τόσο κατά του αριθμού των αδειών που θα δοθούν (επτά), όσο και για την τιμή εκκίνησης (35 εκατ. ευρώ). 

Δίπλα στον (παλιόφιλο) Τζίγγερ
Και… επίσημα «μετακόμισε» σε άλλο κανάλι το «Traction». Η εκπομπή με «αγωνιστικό πλήρωμα» τους Κώστα και Μάνο Στεφανή, συνεχίζει την τηλεοπτική της παρουσία για 19η χρονιά, θα προβάλλεται φέτος από το Star, όπως είχαμε γράψει από καιρό (και ανακοινώθηκε χθες).

Και 10 και εκπομπή
Βαγγέλης Μπραουδάκης και Γιώργος Νοικοκύρης, που πρόσφατα ξεκίνησαν στο to10.gr, εντάσσονται στο πρόγραμμα του Παραπολιτικά 90.1 με καθημερινή, δίωρη εκπομπή ενώ τα Σαββατοκύριακα θα κάνουν εκπομπές οι Νίκος Μουρατίδης και Αντώνης Κοκορίκος.

Δημοσιογραφία
Σε όλο τον πλανήτη ένα από τα κορυφαία trends το βράδυ της Κυριακής ήταν το #Paradise_Papers, τα οποία αποκαλύπτουν τις off shore μέσω των οποίων φοροδιαφεύγουν ή ξεπλένουν χρήμα, η βασίλισσα Ελιβάσετ, υπουργοί και σύμβουλοι του Τραμπ, καλλιτέχνες όπως η Μαντόνα και ο Μπόνο κλπ… Στην Ελλάδα τα τρία κορυφαία trends το ίδιο βράδυ ήταν το #Nomads, το #AEKPAOK και το #annitagr! Διψούν για ερευνητική δημοσιογραφία οι Ελληνες…

Λυκουρόπουλος
Αλλάζει εκ βάθρων από 19 Νοεμβρίου η «Αθλητική Κυριακή»! Η ιστορική εκπομπή θα βγει στον αέρα με νέο παρουσιαστή, τον επικεφαλής του αθλητικού τμήματος Γιώργο Λυκουρόπουλο - ο οποίος θα έχει και την επιμέλεια- από νέο στούντιο.

Κι άλλοι
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια στο αθλητικό ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ καθώς έδειξαν την έξοδο από τον Σπορ FM ο Μάκης Διόγος και ο Γιάννης Κυφωνίδης. Θα τους αντικαταστήσουν οι Μιχάλης Τσίγκρης και Γιώργος Τσαντάκης, από το αθλητικό του ΣΚΑΪ. 
---
«Sportday» / media
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου