Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

... o Σάτυρος των media γράφει ...


*
Ανασυγκρότηση
***
*


Cosmote: Ντοκιμαντέρ ξέπλυμα του παλατιού

Το ατόπημα των υπευθύνων του Cosmote History είναι διπλό.

Φρόντισαν να το παίξουν λίγες μόνο μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ένα μαυρόασπρο φιλμ, μισό στην δημοτική μισό στην απλή καθαρεύουσα, το οποίο ξεκινά σχεδόν από τις ρίζες των Γκλύξμπουργκ και φτάνει στην πριγκίπισσα του Ανόβερου, την λαομίσητη Φρειδερίκη. Το μαυρόασπρο αυτό φιλμ κάνει το μαύρο άσπρο για την πολιτική παρέμβαση του παλατιού και τον ρόλο του στις εθνικές καταστροφές, στην Εθνική Αντίσταση, στον Εμφύλιο και στα πρώτα σκληρά μετεμφυλιακά χρόνια κ.λ.π.

Το Cosmote History δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια σφάλματα. Ήταν ένα ατυχές περιστατικό μέσα στην ικανοποιητική δουλειά που κάνει. Την ιστορία του τόπου όμως κανείς δεν μπορεί να την ξαναγράψει.

Ούτε να την παραχαράξει. 

---
Καλό ξημέρωμα, Θανάση

Η θερμή ευχή στο εκδοτικό ξεκίνημα σας.

Να ξημερώσει την Δευτέρα μια καλή αρχή στο εγχείρημα και να μακροημερεύσει. Πες μας όμως κάτι. Εσύ πότε έγραψες καλή κουβέντα για ένα άλλο μέσο ενημέρωσης ή πότε ευχήθηκες "καλή τύχη" στο ξεκίνημα μιας εφημερίδας ή ενός site;

Σε πείραξε δε ο Σαββίδης που έδωσε το χιλιάρικο στους εργαζόμενους στο "Έθνος". Για τις απολύσεις που γίνονται σωρηδόν στα μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν φανατικά τον Μητσοτάκη θα γράψεις εσύ ποτέ κάτι; Ή μήπως αυτοί είναι καλά αφεντικά και πρέπει να τα υποστηρίζουμε;

Για τους "φιλελεύθερους" του τύπου ο δρόμος δεν είναι και τόσο δύσκολος.
---
Interamerican: Τους πήρε ο πόνος

Αυτοεκτίθενται τα διάφορα αντισύριζα media.

Λύσσαξαν εναντίον του Αλέξη και του κοινωνικού μερίσματος. Στο επίκεντρο της κριτικής τους το επιχείρημα ότι πρόκειται για φιλοδώρημα. Το λένε μάλιστα αυτό και μέσα τα οποία ομνύουν στον μονεταρισμό και υποστηρίζουν το δόγμα "η κοινωνική ανισότητα είναι κάτι το φυσιολογικό και το αναγκαίο".

Τα ίδια αυτά μέσα που καταγγέλλουν την "φιλανθρωπία" Τσίπρα, αναδεικνύουν και σε ορισμένες περιπτώσεις αποθεώνουν τα διάφορα "όλοι μαζί μπορούμε". Ασχέτως αν αυτό δεν ισχύει για τα panama paradise αφού εκεί έχουν το "ηθικό δικαίωμα", όπως μας είπε ο φίλος μας ο Άδωνης, μόνο οι πλούσιοι να κρύβουν τα λεφτά τους.

Αλλά, πέραν αυτού. Προφανώς, υπάρχουν επιχειρηματίες και επιχειρήσεις που επιτελούν στα δύσκολα αυτά χρόνια της κρίσης σοβαρό έργο εταιρικής ευθύνης. Υπάρχουν δε κάποιοι που δεν το πολυφωνάζουν. Όμως, από την άλλη υπάρχουν και οι... φιλεύσπλαχνες εταιρείες με τα golden boys τους, σαν την Interamerican και τον κύριο Ρούντο, που είδαν καταστροφή και έσπευσαν να διαφημίσουν την φιλανθρωπία τους. Μπας και τσιμπήσουν κανά πελατάκι.

Για αυτούς οι επικριτές του "κοινωνικού μερίσματος" δεν γράφουν τίποτα. Ποτέ. Οι διαφημίσεις βλέπετε...
---
Στο πλευρό των... Κόκκινων

Εμείς δεν κάνουμε διακρίσεις στην στήριξη των συναδέλφων μας και των εργαζομένων.

Μπορεί να μην είμαστε (...τόσο) αριστεροί από το ΄70, όπως ο Ρήγας και ο Συρμαλένιος, αλλά, εμείς δεν απαιτούμε να μας χαρίσουν οι εργαζόμενοι μας δύο μηνιάτικα για να καλύψουμε την διοικητική και επιχειρηματική ανεπάρκεια μας. Οι συνάδελφοι στο "Κόκκινο" -στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ- έχουν απόλυτο δίκιο που επέστρεψαν στην Κουμουνδούρου ως "απαράδεκτο το εκβιαστικό τελεσίγραφο" της. Στο φινάλε δεν τους παρουσίασαν κανένα σχέδιο ανάκαμψης και αναπτυξιακής ανασύνταξης του ραδιοφώνου.

Κώστα, εσύ έφυγες νωρίς.
---
Ποιος τα έσπρωξε;

Ομερτά για την αποκάλυψη του Βίκτωρα Μητρόπουλου.

Έξι ολόκληρα εκατομμύρια στην Ελλάδα των 3 μνημονίων δόθηκαν για να εκλεγεί πρόεδρος στην ΕΠΟ ο Γραμμένος. Και κανείς δεν κουνήθηκε. Από το πολιτικό σύστημα, από την δικαστική εξουσία, από τα media. Το ποιοι τα πήραν πάνω κάτω το αντιλαμβανόμαστε. Αυτοί που ψήφισαν. Το ποιος τα έσπρωξε δεν ξέρουμε. Πάντως, σίγουρα ο Βίκτωρας δεν υπονοεί την "εγκληματική ομάδα" και τον Μαρινάκη.

Μήπως, έχει κάποιον στο νου του ο Καμμένος; 
---
fmvoice
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου