Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αντίθετη η ΕΙΗΕΑ
με το 2% στο τζίρο υπέρ ΕΔΟΕΑΠ

Την αντίθεσή της με την εισφορά 2% επί του τζίρου των ΜΜΕ που θα καταβάλλεται για τον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, εκφράζει η Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ).

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι έτσι η κυβέρνηση «ωθεί τους επαγγελματίες εκδότες στην έξοδο, τον κλάδο των εφημερίδων στα χέρια μόνο μεγαλοεπιχειρηματιών-“επενδυτών” και τη δημοσιογραφία σε σκοτεινές ατραπούς». Σημειώνει ότι ενημερώθηκε για το σχέδιο διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ στις 3/11 και αμφισβητεί την εγκυρότητά του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο http://www.efsyn.gr/
---
Μετακομίζει το Documento

Σε νεα γραφεία μετακομίζει η εφημερίδα Documento του Κώστα Βαξεβάνη. Φεύγει από τις εγκαταστάσεις της Λεωφόρου Συγγρού και πηγαίνει στην οδό Πειραιώς.

Η μετεγκατάσταση του Documento στα νέα γραφεία ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίστηκε με εντατικούς ρυθμούς μέσα στο Σαββατοκύριακο ώστε από τη Δευτέρα να βρίσκονται όλοι στα καινούργια γραφεία.
---
Μπαίνει και η ΕΡΤ3

στην μέτρηση τηλεθέασης!

Νέα δεδομένα στη σχέση ΕΡΤ-Nielsen. Η ΕΡΤ3 μετά από πολυετή απουσία επιστρέφει στη μέτρηση τηλεθέαση, ενώ η ΕΡΤ αποκτά εκπρόσωπο στην υπό ανασύνταξη Επιτροπή Έρευνας Ελέγχου Τηλεθεάσης. Ο Μάρκος Βογιατζόγλου, εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ για θέματα τεχνολογίας, θα έχει θέση στο ΔΣ της ΕΕΕΤ, από την οποία είχε αποχωρήσει η ΕΡΤ το 2006.
---
Η λογοκριμένη έκθεση

γελοιογραφίας ταξίδεψε στο Βερολίνο

Η έκθεση γελοιογραφίας για τα 60 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που λογοκρίθηκε τον Σεπτέμβριο από τους κοσμήτορες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ταξίδεψε και παρουσιάστηκε ολόκληρη στο Βερολίνο. Η έκθεση έγινε στο περιθώριο ημερίδας της εφημερίδας Neues Deutschland και του κόμματος της Αριστεράς Die Linke, με θέμα την αναζήτηση νέων δρόμων για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία.
---
Οι “μεγάλοι” του ραδιοφώνου,

εναντίον του Athens Voice Radio

Σκληραίνει η σύγκρουση στο ραδιόφωνο. Η επιλογή της «Athens Voice» να συνεργαστεί με τους εργαζομένους του πρώην Nitro 102,5 και να δημιουργήσει το Athens Voice 102,5 προκάλεσε την αντίδραση των ραδιοφωνικών ομίλων Δασκαλοπούλου, Μπιλίρη, ΣΚΑΪ και Galaxy, που προσέφυγαν στο ΕΣΡ.
---
Ανόητοι και άσχετοι δημοσιογράφοι...

Σκοτώνουν την ενημέρωση- σε ένα διατεταγμένο οίστρο- στην υπηρεσία των συμφερόντων των αφεντικών τους...

Γράφει ο Γ. Λακόπουλος

Ήταν να το ζήσουμε κι αυτό: σε εφημερίδα -που ανήκε κάποτε στη δημοκρατική παράταξη- περιώνυμος αναλυτής έγραψε ότι… « κανείς δεν προφύλαξε το κύρος της χώρας από τον Προκόπη Παυλόπουλο». Ήταν η κορωνίδα ενός απίστευτου αμόκ που (...)

Διαβάστε περισσότερα »
---

ΕΤΕΡ - Τακτική Γενική Συνέλευση

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα μέλη της Ένωσής μας στην τακτική Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, στις 17.30, στο δεύτερο όροφο του ΕΚΑ (οδός 3ης Σεπτεμβρίου 48Β), με θέματα:

1. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός.

2. Ενημέρωση για το ασφαλιστικό (διεύρυνση ΕΔΟΕΑΠ).

3. Ενημέρωση και συζήτηση ενόψει των επικείμενων διαπραγματεύσεων για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η παρουσία του καθενός από μας στη Γενική Συνέλευση, το ανώτατο όργανο του Σωματείου, κρίνεται απαραίτητη, αφού τα όσα θα συζητηθούν μας αφορούν και μας επηρεάζουν άμεσα όλους.
Όλοι τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, στις 17.30, στο ΕΚΑ.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου