Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Για την επίθεση
στο TV100 και στο FM 100

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδος, καταδικάζει την επίθεση κουκουλοφόρων στις εγκαταστάσεις των Δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης TV100 και FM100, που έγινε εχθές και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός συναδέλφου μας. Η άνανδρη αυτή επίθεση με χρήση βίας δεν συμβαδίζει με την ένοια της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας του Τύπου.

Ευχόμαστε περαστικά στον τραυματισμένο Συνάδελφο μας.
---
Δήμος Αθηναίων: Συλλυπητήριο μήνυμα
για τον θάνατο του δημοσιογράφου
Δημήτρη Αλειφερόπουλου

Ο δήμος Αθηναίων εκφράζει τη λύπη του για τον θάνατο του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλειφερόπουλου, επί σειρά ετών συντάκτη σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος εργάστηκε και στον «Αθήνα 984». Ο Δημήτρης Αλειφερόπουλος διακρίθηκε για το ήθος του και έφυγε πολύ νέος, αφοσιωμένος στην εγκυρότητα της είδησης και στη δημοσιογραφική δεοντολογία. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εκφράζει στους οικείους του τη συμπαράστασή του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.
---
Το ΑΠΕ υπογράφει νέες συμφωνίες
συνεργασίας με ξένα μέσα ενημέρωσης

Νέες συμφωνίες με ξένα μέσα ενημέρωσης για την ενίσχυση της συνεργασίας, την ανταλλαγή γνώσεων και την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων στα ΜΜΕ, υπέγραψε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ). Συγκεκριμένα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ υπέγραψε συμφωνίες με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων KYODO, το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Μεξικό NOTIMEX, το αυστραλιανό ΑΑP και το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο https://www.amna.gr/
---
Ενδιαφέρεται(;) για 
κανάλι
ο Δημήτρης Μελισσανίδης 

Η πρώτη φορά που ο επιχειρηµατίας ∆ηµήτρης Μελισσανίδης έδειξε να ενδιαφέρεται για να εισέλθει στον χώρο των media ήταν κατά τη διαδικασία πλειστηριασµού των περιουσιακών στοιχείων του ∆ΟΛ. Εκεί, µέσω µιας κυπριακής εταιρείας, «χτύπησε» µε αξιώσεις το ιστορικό εκδοτικό συγκρότηµα.

Το παρασκήνιο εκείνης της περιόδου τον ήθελε να βρίσκεται σε συνεννόηση τόσο µε την κυβέρνηση -και συγκεκριµένα µε τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαµπουράρη- όσο και µε τον εκδότη της «∆ηµοκρατίας» και επιστήθιο φίλο του, Γιάννη Φιλιππάκη. Αν και προσέφερε ένα πολύ υψηλό ποσό, δεν κατάφερε να αναδειχθεί σε υπερθεµατιστή.

Ωστόσο, εκεί καταγράφηκε η πρόθεσή του να ασχοληθεί σοβαρά και µε τα media. Έχοντας ως δεδοµένη τη συµµετοχή του στη σχετική διαδικασία, αλλά και επίσης ως δεδοµένο το ναυάγιο στις διαπραγµατεύσεις του ∆ηµήτρη Κοντοµηνά µε τους Τσέχους του ΟΠΑΠ για τον Alpha, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν αποκλείουν να υπάρξει συµµετοχή συµφερόντων Μελισσανίδη για τις τηλεοπτικές άδειες.

Προς το παρόν πάντως ο επιχειρηµατίας αποφεύγει κάθε συζήτηση για το συγκεκριµένο θέµα. 
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου