Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Ποιος έκοψε τελικά την Ελληνοφρένεια;..

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Θα μάθουμε ποτέ το γιατί;


Το ρεπορτάζ λέει πως οι συντελεστές της τηλεοπτικής Ελληνοφρένειας είχαν τυπική σχέση με τον Βασίλη Παπαδρόσο, τον Γενικό Διευθυντή του Alpha, καμία επαφή μεταξύ τους.

Ο Παπαδρόσος είναι άνθρωπος του Δημήτρη Κοντομηνά, ο άνθρωπός του. Λογικό. Η Ελληνοφρένεια από την άλλη ήταν (είναι) μία εκπομπή που δεν μπορούσε να την ελέγξει κανένας. Δεν μπορούσε ούτε να το διανοηθεί καν. Επομένως ήταν βραχνάς πλέον για μία ιδιοκτησία που θέλει τώρα να κρατήσει ισορροπίες. Είτε λόγω επικείμενης αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών είτε λόγω επικείμενων (όποτε) εκλογών.

Ψάχνουμε απαντήσεις για το κόψιμο της εκπομπής αλλά προς το παρόν απάντηση δεν βρίσκουμε. Με ποιους είναι ο Alpha, αν είναι, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή με τον Νίκο Παππά; Ποιος έδωσε εντολή (λέμε τώρα) να κοπεί η Ελληνοφρένεια; Ούτε ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης πάντως, ούτε και ο Θύμιος Καλαμούκης έχουν απάντηση πάνω σε αυτό.

Εννοείται φυσικά πως η επίσημη δικαιολογία του καναλιού για χαμηλή τηλεθέαση είναι για γέλια και τους εκθέτει. Καλύτερα να μην έλεγε τίποτε ο Alpha, θα ήταν πιο αξιοπρεπές.
Από τον Alpha επισήμως λένε ότι η εκπομπή σταμάτησε επειδή έκανε «χαμηλά νούμερα» στις θεαματικότητες. Ωστόσο, όπως βλέπουμε, τα... νούμερα δεν είναι και τόσο... χαμηλά. Προχθές π.χ. η εκπομπή έκανε παραπάνω από 20%. Μάλιστα, έφερε τον Alpha στην 1η θέση, εκείνη την ώρα, πρώτον ανάμεσα σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Από τον Alpha επιμένουν πάντως. «Μπορεί προχθές η εκπομπή να πήγε καλά», λένε, «αλλά συνολικά δεν τα κατάφερνε». Υποστηρίζουν μάλιστα πως «υπήρχε όρος στο συμβόλαιο, αν η Ελληνοφρένεια σε τρεις συνεχόμενες εκπομπές ήταν κάτω από το μ.ο. των ποσοστών του καναλιού συνολικά, τότε είχαμε το δικαίωμα να τη σταματήσουμε».
Το... ωραίο της υπόθεσης είναι που τους ανακοίνωσαν την απόφαση αφότου τα παιδιά της Ελληνοφρένειας είχαν τελειώσει το γύρισμα του τελευταίου επεισοδίου. Κάτσε να είμαστε σίγουροι θα σκέφτηκαν. Δεν παίζουν με αυτά τα πράγματα...
Ότι τους έκοψαν λοιπόν, τους έκοψαν αυτό είναι σίγουρο. Να δούμε αν θα μάθουμε ποτέ το γιατί. Πολύ αμφιβάλλω...

---

Δημήτρης Κανελλόπουλος/efsyn.gr
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου