Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σε αδιέξοδο τα δημοτικά ΜΜΕ
λόγω θεσμικής… πολυπλοκότητας

Σε αδιέξοδο οδηγείται η λειτουργία των δημοτικών ΜΜΕ με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Η δέσμευση των λογαριασμών του «Αθήνα 9,84» από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η οποία θεσμικά δεν ανήκει στην κυβέρνηση, έχει προκαλέσει σοκ. Η Αρχή απαιτεί την πληρωμή 4.750.000 ευρώ από τη μη καταβολή χαρτοσήμου στην επιχορήγηση του σταθμού από τον Δήμο της Αθήνας. Ένα ζήτημα που ήταν γνωστό στις δημοτικές αρχές όλα τα προηγούμενα χρόνια, γι’ αυτό και είχε ζητηθεί γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους.

Η εύκολη λύση της πολιτικής αντιπαράθεσης του δήμου με την κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι η διοίκηση του Δήμου της Αθήνας δεν έχει φροντίσει για τη θωράκιση της λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού. Αντιθέτως, η εξέλιξη αυτή χρησιμοποιείται και για ξεκαθάρισμα εντός του ραδιοφώνου!
---
Μετέωρος και πάλι ο ΕΔΟΕΑΠ;

ην ώρα που η νέα διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ ετοιμάζει προσλήψεις για τη λειτουργία του νέου Υπερταμείου των ΜΜΕ, έσκασε η είδηση ότι ο νόμος για τη συγκρότησή του παραμένει στον αέρα! Στα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση από τους δανειστές υπάρχει όρος και για τον ΕΔΟΕΑΠ, κάτι που προκάλεσε σύγκρουση. Στην αρχική αναφορά του κειμένου ότι η ΕΛΣΤΑΤ θα πρέπει να υποβάλει ερώτημα στη Eurostat για το αν ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ιδιωτικού δικαίου και αν πρέπει να περιλαμβάνεται δημοσιονομικά στους φορείς της γενικής κυβέρνησης προστέθηκε και η ενημέρωση από την πλευρά του Αλέξη Μητρόπουλου. Σύμφωνα με αυτήν, υπάρχει και πάλι κίνδυνος για τον ΕΔΟΕΑΠ, αφού είναι νομικά κατοχυρωμένο το καθεστώς του Ταμείου ως νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου.

Και με αυτό το καθεστώς, σύμφωνα με τους δανειστές, παρά την πολιτική συμφωνία του περασμένου Νοεμβρίου, εγείρεται θέμα για τη λειτουργία του ως φορέα υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης! Η πιθανή γνωμοδότηση της Eurostat για το θεσμικό καθεστώς του ΕΔΟΕΑΠ ενδέχεται να τον οδηγήσει εκτός του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος της χώρας! Σε μια τέτοια περίπτωση, θα απαιτηθεί νέα νομοθετική παρέμβαση για τη λειτουργία του ως επαγγελματικού πλέον ταμείου.
---
Νέοι πομποί για την ΕΡΑ

Νέους ραδιοφωνικούς πομπούς για τα προγράμματά της στα FM θα προμηθευτεί η ΕΡΤ, καθώς δόθηκε το πράσινο φως για την επανάληψη του διαγωνισμού προμήθειας πομπών ισχύος 5.000, 2.000 και 1.000 Watt, που θα τοποθετηθούν στα κέντρα εκπομπής του δικτύου της ΕΡΤ ανά την Ελλάδα.
---
Ετοιμάζεται ο ΑΝΤ1 για Υβριδική
και ο Κυριακού για συνδρομητική TV

Επένδυση σε παραγωγές, υβριδική τηλεόραση και συνδρομητική τηλεόραση ετοιμάζει ο Θοδωρής Κυριακού και ο ΑΝΤ1. Ο τηλεοπτικός σταθμός του Αμαρουσίου ετοιμάζεται να βγει με οπτικοακουστικό προϊόν στην υβριδική τηλεόραση, ενώ ο επιχειρηματίας συμμετέχει σε ένα fund που θέλει να επενδύσει στη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα και σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές στην Ανατολική Ευρώπη.
---

Αλλάζουν όλα στην μέτρηση της τηλεθέασης

Επιταχύνονται οι αλλαγές στη μέτρηση τηλεθέασης. Η συμφωνία όλων των παικτών, των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας (ΑΝΤ1, Star, ΣΚΑΪ, Alpha) και της κρατικής ΕΡΤ, υπάρχει στο τραπέζι και απομένει πλέον να υλοποιηθεί. Η Επιτροπή Ελέγχου Έρευνας Τηλεθέασης θα στελεχωθεί με νέα μέλη, το δυναμικό κοινό θα λογίζεται από 18 έως 55 ετών, το δείγμα της μέτρησης θα αυξηθεί αφού προηγηθεί νέα έρευνα βάσης από τρίτη εταιρεία, ενώ θα υπάρχουν και τα αποτελέσματα από τη θέαση σε ταμπλέτες και κινητά. Η ΕΡΤ, από την πλευρά της, θα επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό και στην έρευνα θα ενταχθεί και η ΕΡΤ3. Σημειώνεται ότι ο ΣΚΑΪ είναι υπέρμαχος των αλλαγών.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου