Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πουλήθηκε στον Σαββίδη το Epsilon

Έδωσαν τα χέρια και μπήκαν οι υπογραφές. Ο Φίλιππος Βρυώνης πούλησε τον τηλεοπτικό σταθμός Epsilon στη Dimera και πλέον και επίσημα ο Ιβάν Σαββίδης έχει τον πλήρη έλεγχο του καναλιού. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η στελέχωση του σταθμού και η μετακόμιση σε νέες εγκαταστάσεις. Μέρος των συνεργατών του Epsilon θα συνεχίσουν στο Extra Channel που ανήκει στο Φ. Βρυώνη.
---
Χειροβομβίδα έξω από
το σπίτι εκδότη στα Βριλήσσια

«Η δουλειά που κάνουμε δεν είναι δουλειά αγίων...»

Xειροβομβίδα βρέθηκε, λίγο μετά τη μία τη νύχτα στα Βριλήσσια, έξω από το σπίτι του Νίκου Καραμανλή, ιδιοκτήτη της εταιρίας MK MEDIA Group και εκδότη των εφημερίδων «Παρασκήνιο» και «Karfitsa».
Tους αστυνομικούς ενημέρωσε ο ίδιος ο εκδότης όταν επιστρέφοντας από νυχτερινή έξοδο, είδε την χειροβομβίδα έξω από το σπίτι του σε σημείο που ήταν φωτισμένο.
«Η δουλειά που κάνουμε δεν είναι δουλειά αγίων, είναι δουλειά δύσκολη», είπε το πρωί στους δημοσιογράφους ο Ν. Καραμανλής, αναφέροντας πως και στο παρελθόν έχει δεχτεί απειλές..
Η χειροβομβίδα ήταν αμυντικού τύπου και όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έφερε την περόνη η οποία δεν είχε τραβηχτεί, για να εκραγεί. Παραλήφθηκε από κλιμάκιο του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και μεταφέρθηκε στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, όπου εξετάζεται.
---
«Θα απαντάμε σε όλες τις επιθέσεις»

Δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά την επίσκεψη του σε ΒΗΜΑ – ΝΕΑ εχθές το απόγευμα

Νέα επίσκεψη στο ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ πραγματοποίησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης αργά το απόγευμα της Τρίτης, προκειμένου να συζητήσει με το προσωπικό των εφημερίδων και των υπολοίπων Μέσων του οργανισμού.

Τον πρόεδρο της εταιρίας υποδέχθηκαν οι διευθυντές Αντώνης Καρακούσης και Παναγιώτης Λάμψιας, καθώς και τα υπόλοιπα στελέχη της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έμεινε στις εγκαταστάσεις του οργανισμού και συνομίλησε με τους εργαζόμενους περίπου μία ώρα.

Αφού λοιπόν τον προλόγισε ο διευθυντής του Βήματος, τονίζοντας την κυκλοφοριακή αύξηση της εφημερίδας, το λόγο πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν εξαγόρασε τον ΔΟΛ για να βγάλει χρήματα, αλλά για να διασωθούν δυο ιστορικές εφημερίδες και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Συνεχίζοντας ζήτησε από τους εργαζόμενους να διατηρήσουν ψηλά το κύρος των εφημερίδων, ενώ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ζήτησε να είναι πολύ προσεκτικοί με τη διασταύρωση των πηγών τους, για να αποφεύγουν τις παγίδες των fake news.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρθηκε όμως και στις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται από την κυβέρνηση και φυσικά τα έντυπα του οργανισμού, λέγοντας ότι δεν τον πτοούν, διότι έχει συνηθίσει πια και τόνισε ότι «Θα απαντάμε σε όλες τις επιθέσεις», τεκμηριωμένα με στοιχεία και ρεπορτάζ.
---
Πτώση στην ιντερνετική
διαφήμιση λόγω λουκέτων στα media!

Τα μεγάλα λουκέτα στον χώρο των ΜΜΕ –ΔΟΛ, Πήγασος και Mega– έφεραν μεγάλη πτώση και στα διαφημιστικά έσοδα που καταγράφονται στα διαδικτυακά Μέσα. Η έρευνα του IAB Hellas «Adex Hellas Q1-Q3» είναι αποκαλυπτική. Το εννιάμηνο του 2017 καταγράφεται πτώση της διαφήμισης στο διαδίκτυο κατά 18,1% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2016, με τα sites να απορροφούν το εννιάμηνο αυτό περί τα 44 εκατ. ευρώ. Η πτώση οφείλεται στο κλείσιμο μεγάλων ιστοσελίδων των προαναφερόμενων ΜΜΕ. Όπως σημειώνεται, το 2017 είναι εγγεγραμμένοι στην έρευνα 19 εκδότες-δίκτυα, που διαθέτουν συνολικά 116 επιμέρους ιστοσελίδες ενημέρωσης, ενώ το 2016 τα ιντερνετικά δίκτυα ανέρχονταν σε 22, με 133 sites στην κατοχή τους.
---
Κι άλλο “αίτημα”
για απόλυση στον ΕΔΟΕΑΠ

Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ συνεχίζει τις απολύσεις! Μετά την αιφνιδιαστική απόλυση δύο στελεχών τομέων του Ταμείου, που αποφασίστηκε για πρώτη φορά στα χρονικά του ΕΔΟΕΑΠ μόλις από πέντε μέλη του ΔΣ, μπήκε θέμα νέας απόλυσης, αυτήν τη φορά μίας εργαζόμενης. Απόφαση δεν έγινε δυνατόν να ληφθεί, καθώς τα τέσσερα μέλη που διαφωνούν με την τακτική των απολύσεων με αυτό τον τρόπο αποχώρησαν από το ΔΣ.
---
Εξωδικαστικός 
συμβιβασμός
για τον "Ελεύθερο Τύπο"

Στη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού για χρέη προς το Δημόσιο προσέφυγε ο «Ελεύθερος Τύπος», σύμφωνα με πληροφορίες μας. Στην εφημερίδα επικρατεί ανησυχία, καθώς η διοίκηση γνωστοποίησε με mail στους εργαζομένους ότι απορρίφθηκε η αίτησή της για ένταξη στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα, που θα σήμαινε πως οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να πληρωθούν με δόσεις τα δεδουλευμένα τους προηγούμενων ετών. Η απόρριψη του αιτήματος δημιουργεί νέα δεδομένα. Βέβαια, η διοίκηση επιχείρησε να καθησυχάσει τους εργαζομένους δηλώνοντάς τους γραπτώς ότι θα καταθέσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.
---
Από την ΕΙΤΗΣΕΕ στον ΕΔΟΕΑΠ!

Ο Μανόλης Δραϊνάκης στέλεχος της ΕΙΤΗΣΕΕ, και στενός συνεργάτης του Πάνου Κυριακόπουλου (ΕΛΤΑ, Star, Mega) με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου, διορίζεται ως εκπρόσωπος των εργοδοτών τακτικό μέλος στον ΕΔΟΕΑΠ. Με την ίδια απόφαση ο Μάρκος Γκανάς, ορίζεται τακτικός μέλος ως εκπρόσωπος των ιδρυτικών οργανώσεων του φορέα...
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου