Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Εμποδίζεις πλειστηριασμό; Φυλάκιση...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΠΑΜΕ
Η νέα κυβερνητική πρόκληση θα πάρει την
ανάλογη απάντηση από το εργατικό κίνημα


Την τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει «στο γύψο» τις κινητοποιήσεις που υπερασπίζονται τη λαϊκή κατοικία καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά σε μέτρα καταστολής ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα που αντιδρά στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας. Με τροπολογία που έφερε σήμερα (σ.σ. χτες) διώκει αυτεπάγγελτα όποιον διακόψει πλειστηριασμό, με ποινή φυλάκισης από 3 μέχρι 6 μήνες κατ' ελάχιστο. Είναι ακόμη μια πρόκληση, η οποία και αυτή θα πάρει την ανάλογη απάντηση από το οργανωμένο εργατικό κίνημα.

Ο κατήφορός τους δεν έχει σταματημό. Πριν από λίγες μέρες στο στόχαστρό τους μπήκε η απεργία, σήμερα οι κινητοποιήσεις στα ειρηνοδικεία, αύριο ό,τι επιτάσσουν τα μονοπώλια για την εξασφάλιση της κερδοφορίας τους. Είναι η κυβέρνηση για τη βρώμικη δουλειά, ικανή για όλα, και το αποδεικνύει καθημερινά. Ταυτόχρονα, συνεχίζει τον εμπαιγμό των λαϊκών νοικοκυριών με τις "συμφωνίες κυρίων" στις οποίες προχωρά με τους τραπεζίτες.

Απαιτούμε νομική κατοχύρωση προστασίας της λαϊκής κατοικίας. Καλούμε τους εργαζόμενους να εντείνουν την πάλη τους για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Στη βία και καταστολή, στο "νόμος και τάξη", απαντάμε με οργάνωση και πάλη».


@ Υπενθυμίζεται ότι η Γραμματεία Αττικής έχει συγκροτήσει Επιτροπή για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς όπου κάθε σωματείο, εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί για την παροχή συμβουλών που είναι απαραίτητες, κυρίως όμως για την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό.
Εκπρόσωποι της Επιτροπής βρίσκονται κάθε Δευτέρα (6 μ.μ. - 8 μ.μ.) στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγ. Φιλοθέης 5β). Τηλέφωνα καθημερινής επικοινωνίας: 210.38.33.786, 697.40.10.107, 693.91.72.374, 694.74.45.479, 697.22.20.265.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου