Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Καβγάδες και άλλα στην ΠΟΕΣΥ!

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μια συμφωνία που δεν τηρήθηκε...



Απομονωμένη στο νεοεκλεγέν Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ βρίσκεται η ομάδα των τεσσάρων «Ενωμένων Δημοσιογράφων» που κόντρα στην ομόφωνη απόφαση της παράταξής τους μεθόδευσαν την εκλογή τους στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Προσπαθούν μάταια να βρουν λύση για να βγουν από το αδιέξοδο το οποίο δημιούργησαν, διαπιστώνοντας ότι η επιχείρηση κατάληψης του προεδρείου δεν έχει αποτέλεσμα, αφού κανένα από τα υπόλοιπα επτά μέλη του Συμβουλίου δεν είναι διατεθειμένο να υπερψηφίσει τις επιλογές τους. Γι’ αυτό και ο επίδοξος πρόεδρος, σε δυο συνεχόμενες συνεδριάσεις, δεν πρότεινε να στηθεί κάλπη και να βάλει υποψηφιότητα.

Όταν μάλιστα ένα μέλος του ΔΣ στην τελευταία συνεδρίαση έθεσε θέμα αξιοπιστίας των “4”, μιλώντας για «ξεπούλημα συμφωνίας», ο φερόμενος σαν επικεφαλής των τεσσάρων, διέψευσε τα περί συμφωνίας στην παράταξη, προσθέτοντας πως ο ίδιος προσωπικά δεν είναι υπέρ των παρατάξεων.

Η συμφωνία εντός της ενιαίας παράταξης που κατέβηκε στις πρόσφατες εκλογές της ΠΟΕΣΥ με μέλη των “Ενωμένων Δημοσιογράφων” και συνδικαλιστών πρώην ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, δεν τηρήθηκε από τους υποψήφιους των “Ενωμένων Δημοσιογράφων” αφήνοντας εκτός ΔΣ τον πρώην πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Δ. Κουμπιά.

Η παραβίαση αυτής της συμφωνίας αποκαλύφθηκε σε ένα θυελλώδη διάλογο στο face book. Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η 3η συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ για εκλογή προεδρείου. Το ερώτημα είναι αν το πρόσωπο που προωθείται για τη θέση του προέδρου, θα «βάλει κάλπη», ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα πιάσουν τόπο οι πιέσεις προς τις περιφερειακές Ενώσεις ώστε να συμπληρώσουν οι εκπρόσωποί τους την απαιτούμενη εξάδα. Πιέσεις, που όπως καταγγέλλουν οι “χαμένοι” της συμφωνίας, φθάνουν στα όρια του εκβιασμού για τη χρηματοδότηση των ταμείων τους.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο: