Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

«Στραγγαλίζει» ο ΣΥΡΙΖΑ το «Κόκκινο» για χάρη του Δ. Μάρη;

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η Κουμουνδούρου στην «πρωτοπορία»

της εργοδοτικής αυθαιρεσίας
και η νέα διαπλοκή



Του Ιάσονα Ανδρόνικου

Άκρως ενδιαφέροντα και χαρακτηριστικά είναι όσα συμβαίνουν αυτήν περίοδο στον «105.5 Στο Κόκκινο». Στον ιδιοκτησίας ΣΥΡΙΖΑ ραδιοφωνικό σταθμό, του οποίου οι δημοσιογράφοι αρνούνται, στη συντριπτική πλειονότητά τους, να αποδεχθούν τους επαχθείς, εξευτελιστικούς για την εργασιακή του αξιοπρέπεια όρους, που αξιώνει το κόμμα-εργοδότης.

Τα συμβάντα στον «105.5» μπορεί να μην ήταν απαραίτητα για να αποκαλυφθεί ότι η υποκρισία έχει γίνει δεύτερη φύση του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ («χωριό που φαίνεται…»), αλλά χρησιμεύουν ως μία ακόμη επιβεβαίωση. Καθαρή, μάλιστα.

Για την ακρίβεια, εδώ σημειώνεται υποκρισία… στην υποκρισία!

Φαρισαϊσμός Νο 1: Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια το μνημόνιο, η Κουμουνδούρου προσποιείται ότι μάχεται για την επαναφορά της «εργασιακής κανονικότητας», την προάσπιση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει και την ανάκτηση άλλων.

Φαρισαϊσμός Νο 2: Εν μέσω τούτης της «φιλεργατικής»… θεατρικής παράστασης, ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί ότι θα απολύσει όσους δημοσιογράφους του «105.5» αρνούνται να αποδεχθούν την κατά 20% μείωση του μισθού τους (της περικοπής εξαιρούνται οι αποδοχές των 750 ευρώ, καθαρών), αλλά και την παρακράτηση (!) οφειλομένων δεδουλευμένων δυο μηνών. Δεδουλευμένων που καταβληθούν αμέσως μόνον σε όσους αποχωρήσουν ή απολυθούν…

Ειδικά η απαίτηση να αποδεχθούν… ρητά οι εργαζόμενοι ότι η ιδιοκτησία θα «αρπάξει» δυο μισθούς, που θα τους αποδώσει όταν εκείνη κρίνει «εφικτό», όταν ο… ήλιος βγάλει κέρατα, ή απλώς, ποτέ, υπερβαίνει οτιδήποτε έχουν έως τώρα αποτολμήσει καναλάρχες, μεγαλοεκδότες, «βαρόνοι» της «ενημέρωσης». Ανεκτίμητη… παρακαταθήκη στο απανταχού εργοδοτικό «οπλοστάσιο» αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ!

«Και μείνανε τα δικαιώματα στον Ν- άσσο…»
Οι επαίσχυντες αυτές αξιώσεις γνωστοποιήθηκαν στο προσωπικό του «Κόκκινου» (στις 6/11/17) από μέλη της Πολιτικής Γραμματείας (ΠΓ) και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, παρόντος και του γραμματέα Πάνου Ρήγα, ως τελεσίγραφο. Με την υποσημείωση πως «δεν υπάρχει εναλλακτική» (τι σας θυμίζει;) και με την… κλασσική εργοδοτική απειλή: Όποιος δεν αποδεχθεί τους όρους, απολύεται. Δηλαδή, ακριβώς ο ίδιος εκβιασμός, για τον οποίο προσφάτως τα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσαν την «Alter Ego» του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η ΠΓ έλαβε ομόφωνα αυτήν την απόφαση για το «Κόκκινο». Ήδη σχολιάζεται ευρύτατα στο Διαδίκτυο το γεγονός ότι την υπερψήφισε και ο Νάσος Ηλιόπουλος, Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), ο οποίος υποτίθεται πως είναι «ψυχή τε και σώματι» αφοσιωμένος στην υπόθεση της προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων και της αναχαίτισης κρουσμάτων εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

«Και μείνανε τα δικαιώματα στον Ν- άσσο», σχολίαζε προσφάτως ένα μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, από εκείνα που «έφριξαν» με τις κομματικές επιλογές στο «Κόκκινο» και τα οποία καταφεύγουν συχνά στο χιούμορ, ίσως επειδή ο σαρκασμός λειτουργεί και ως καλό «χωνευτικό»: Ξορκίζεις αυτό που τελικά «καταπίνεις»…

---
---
iskra.gr
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου