Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Μύθοι και αλήθειες για τη «Live Sport»!

*
Ανασυγκρότηση
***
*

e-mail αναγνώστη

Οι απλήρωτοι
της "LIVE SPORT"
τρέφονται με υποσχέσεις...


Εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι στην αθλητική εφημερίδα «Live Sport» περιμένουν τα δεδουλευμένα τους, που αγγίζουν τους έξι μήνες. Όσοι δε αποχώρησαν τους τελευταίους μήνες, τρέφονται με τις… υποσχέσεις για τα όσα, λίγα εν συγκρίσει με τους παραμείναντες εργαζόμενους, τους οφείλονται.

Η ιδιοκτησία (Γιάννης Λάβδας και Γιώργος Βογιατζίδης) διαρρέει ότι υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον, στην τελευταία ενημέρωση μάλιστα έκαναν λόγο για τον Γιάννη Φιλιππάκη. Αλλά δεν εγκρίνουν, λένε, τη μεταβίβαση επειδή είναι… αφερέγγυος.

Με τον Φιλιππάκη οι δύο τους είχαν παλιά… πάρε-δώσε, ως το 1998 με την «Espresso».

Σύμφωνα δε με την επίσημη ενημέρωση προς την ΕΣΗΕΑ, το συνολικό χρέος προς τους δημοσιογράφους ανέρχεται στα 117.000 ευρώ. Κατατέθηκε μάλιστα πλάνο αποπληρωμής, από τον Μάιο του 2018 μέχρι τον Νοέμβριο του 2019 (ποιος ζει, ποιος πεθαίνει μέχρι τότε), αλλά το πλάνο κατατέθηκε από εταιρεία που δηλώνει τρέχον μετοχικό κεφάλαιο… 15 ευρώ! Υπόσχεση υπήρξε μέχρι τέλη Ιανουαρίου το μ.κ. να πάει στα 18.000 ευρώ με τη δημιουργία νέας εταιρείας, φυσικά.

Στους δε εργαζομένους πρότειναν μεν εθελουσία έξοδο αλλά επιλεκτική: με καταβολή μόνο της αποζημίωσης και όχι των δεδουλευμένων (πρωτοφανές!), αλλά αποδεκτή εθελουσία όσων η αποζημίωση μπορεί να καταβληθεί. Ειδάλλως δεν θα του επιτρέψουν να φύγει.

Οι εργαζόμενοι απάντησαν με δύο προτάσεις. Πρώτη, να πάρουν οι ίδιοι την εφημερίδα και, δεύτερη, για καταβολή του 30% των δεδουλευμένων μέχρι τέλη Φεβρουαρίου και τα υπόλοιπα μέχρι τον Νοέμβριο του 2019, χωρίς καμία απομάκρυνση εργαζομένου. Αμφότερες αναμένεται να απορριφθούν, όπως και άλλες που είχαν κατατεθεί στο παρελθόν.

Η δε απάντηση στο να πάρουν οι εργαζόμενοι την εφημερίδα ήταν «σιγά μην σας τη δώσουμε για 117.000 χρέος, πώς κάνετε έτσι για 2-3 μήνες όταν σε άλλα μαγαζιά χρωστούν 9-12 μήνες!». Επιχειρήματα, όχι αστεία…

Συμπέρασμα; Η «Live Sport», βάσει πωλήσεων και μισθολογικού (και άλλων) κόστους, δεν μπαίνει «μέσα». Εξ ου και δεν την κλείνουν ή δεν τη χαρίζουν ή δεν τη μεταβιβάζουν. Και θα συνεχίζουν να πληρώνουν κατά το δοκούν. 

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Δοξάζω τον ΘΕΟ που κατάφερα να φύγω νωρίς πριν να αρχίσει η κατρακύλα... Πάλεψα αλλά τα κατάφερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή