Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

"... δεν μπορεί το άπαν σύμπαν να μεταφερθεί στον ΕΔΟΕΑΠ" !!!

*
Ανασυγκρότηση
***
*

...από τον Λοβέρδο στον Πετρόπουλο
Η επηρμένη ΕΣΗΕΑ και το Νο 2
«Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν κιόλας»



ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΦΟΡΤΙΟ ΤΩΝ «ΑΛΛΩΝ» ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  – ΟΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΩΣ «ΤΟ ΑΠΑΝ ΣΥΜΠΑΝ» ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ

Ερωτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος για το αν τελικά θα μπουν στον ΕΔΟΕΑΠ οι (παράλογα αποκλεισμένοι) συνταξιούχοι των νεοεισερχόμενων στο Ταμείο Ενώσεων Συντακτών και Τεχνικών και απάντησε «όχι». Γιατί; Επειδή «αποτελούν υψηλού κόστους ασφαλισμένους και είναι σίγουρο ότι θα ρίξουν έξω το ΝΠΙΔ».

Η δήλωση τοποθετείται στο ίδιο επίπεδο με την τοποθέτηση Λοβέρδου (στις ημέρες που εξυγίαινε την υγεία) ότι «οι άνθρωποι (σημ.: οι συνταξιούχοι) δεν πεθαίνουν κιόλας, ζουν πολλά χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή τους» και ισοδυναμεί με το σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν. Η θέση για μια κατηγορία ασφαλισμένων ότι είναι «ακριβοί» και κοστοβόροι για οποιοδήποτε ταμείο, άρα τους αφήνουμε έξω, δείχνει αναλγησία. Και δεν είναι μόνο αναλγησία τής (όποιας) εξουσίας. Είναι και των ίδιων των Ενώσεων που διαπραγματεύτηκαν την μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε υπερταμείο όλων των ανθρώπων του Τύπου πλην αυτών που καταναλώνουν περισσότερα φάρμακα, πάνε συχνότερα στον γιατρό και –οι αναίσθητοι!–  δεν πεθαίνουν κιόλας.

Αν για τις νεοεισερχόμενες Ενώσεις στον μεταλλαγμένο ΕΔΟΕΑΠ μπορείς να δεχτείς ένα μικρό ελαφρυντικό επειδή βρίσκονταν σε μειονεκτική θέση, για την επηρμένη ΕΣΗΕΑ δεν δέχεσαι τίποτα. Ιδιαίτερα την στιγμή που υπάρχει το προηγούμενο του 2012. Τότε που οι ασφαλισμένοι των άλλων Ενώσεων εξωπετάχθηκαν από την υγειονομική κάλυψη του ΕΤΑΠ ΜΜΕ και ρίχτηκαν ΟΡΙΣΤΙΚΑ στο μεγάλο καζάνι του ΕΟΠΥΥ, η ΕΣΗΕΑ δεν έκανε ούτε πεντάλεπτη στάση εργασίας, δεν κήρυξε μήτε ενός λεπτού σιγή για την υποτιμητική έξωση των εγκαταλελειμμένων Ενώσεων. Με συμπεριφορά Πόντιου Πιλάτου έβγαλε την ουρά της απέξω και ας έβλεπε ότι άνοιγε πόρτα για το ροκάνισμα και δικών της υγειονομικών δικαιωμάτων –κάτι που έγινε με την κατάργηση του αγγελιόσημου και τον «μπάτε όλοι» ΕΟΠΥΥ..

Τώρα συμβαίνει το ασύλληπτο για τη λογική. Δηλαδή μέλη των ίδιων Ενώσεων (της ΕΣΠΗΤ και της ΕΤΗΠΤΑ για παράδειγμα), να χωρίζονται σε δυο κατηγορίες και να έχουν υγειονομική κάλυψη σε διαφορετικά ταμεία. Και μολονότι οι συνταξιούχοι των νεοεισερχομένων αριθμούν μόλις μερικές εκατοντάδες (της ΕΣΠΗΤ δεν ξεπερνούν τους διακόσιους) αποτελούν – λένε–  απειλή για το νέο κατασκεύασμα του ΕΔΟΕΠ.

Και πλέον μπαίνει πολύ σοβαρά το ερώτημα: σε τι είναι χρήσιμες για τους συνταξιούχους οι Ενώσεις τους τώρα που νιώθουν δεύτερης κατηγορίας στο ίδιο τους το σπίτι; Το μόνο που μπορούν να τους προσφέρουν είναι την αναγγελία του θανάτου τους με το τυπικό βιογραφικό. Ίσως και κάποιον βαρετό επικήδειο για τους πιο προνομιούχους της κατηγορίας των πληβείων.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. Ενδεικτικό της έπαρσης στην οποία αναφερόμαστε, είναι το παρακάτω απόσπασμα από τοποθέτηση μέλους της ΕΣΗΕΑ (συνταξιούχος και αυτός) στη σελίδα που είχε ανοίξει για τον ΕΔΟΕΑΠ στο facebook στις ημέρες της ασφαλιστικής κρίσης. Έγραφε: «Δεν θα λείψουν με όποια ρύθμιση τα αντιτιθέμενα συμφέροντα, οι πραγματικές ή πλασματικές αντιθέσεις, οι κινδυνολογίες και οι αναφορές σε παιδιά και αποπαίδια... Σε τελική ανάλυση δεν μπορούσε να μεταφερθεί το "άπαν σύμπαν" σε έναν υπάρχοντα και εν πολλοίς βιώσιμο ασφαλιστικό φορέα! Η "λύση" αφορά το από εδώ κι εμπρός».
Μάλιστα! Οι συνταξιούχοι των νεοεισερχόμενων είναι το «άπαν σύμπαν».

** Διαβάστε εδώ στο μπλογκ της Ανασυγκρότησης την ακριβή απάντηση του υφυπουργού σε ερώτηση του προέδρου της ΕΣΠΗΤ Θέμη Μπερεδήμα
---
---
* 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου