Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Άρχισαν οι απολύσεις στο «Έθνος»

Απομακρύνθηκε ο αθλητικός συντάκτης Β. Αρναούτογλου

Αμεση ήταν η αντίδραση της πλευράς Σαββίδη στο διαζύγιο με την πλευρά Μάρη στο «Εθνος» και μετά τα δύο επιτελικά στελέχη της 24media που αποχώρησαν από την εφημερίδα η ιδιοκτησία φαίνεται ότι θέλει να απομακρύνει τους εργαζόμενους που προέρχονται από τον ιντερνετικό όμιλο του πρώην πλέον συνεργάτη του Ιβάν Σαββίδη.


Εκτός της εφημερίδας είναι ο αθλητικός ρεπόρτερ Β. Αρναούτογλου ο οποίος εργάζεται και στην 24media. Κάποιοι πάντως συνδέουν την απομάκρυνση του έμπειρου συναδέλφου με το γεγονός ότι στην 24media καλύπτει το ρεπορτάζ της ΑΕΚ και ίσως τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να έπαιξαν και αυτά κάποιο ρόλο στη διακοπή της συνεργασίας. Να σημειωθεί πάντως ότι στο «Εθνος» ο Αρναούτογλου δεν κάλυπτε το ρεπορτάζ της ΑΕΚ, αλλά είχε άλλο πόστο. Οπως είναι ευνόητο στο «Εθνος» επικρατεί έντονος προβληματισμός για το μέλλον της εφημερίδας και των εργαζομένων.
---
Παράταση
για Alter Ego - ΒΗΜΑ FM

Παράταση ζήτησαν οι υπεύθυνοι της Alter Ego ΑΕ από το ΕΣΡ. Η εταιρεία είχε κληθεί σήμερα να παρουσιάσει τις θέσεις για το ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM. Η υπόθεση θα επανέλθει στο συμβούλιο την επόμενη Δευτέρα.
---
Η απόφαση του Βασιλειάδη
για τη διακοπή του πρωταθλήματος

Η απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 868/12-3-2018, είναι η ακόλουθη:

Αποφασίζουμε τη διακοπή επ’ αόριστον διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος SUPER LEAGUE περιόδου 2017-2018, καθώς και των ποδοσφαιρικών αγώνων Κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων Α’ και Β’ εθνικής κατηγορίας (SUPER LEAGUE – FOOTBALL LEAGUE) περιόδου 2017-2018, με άμεση ισχύ από 12/03/2018.
Η ως άνω διακοπή κρίθηκε απαραίτητη λόγω της αυξημένης αντιπαλότητας και το εξόχως τεταμένο κλίμα όπως διαμορφώθηκε με την εμφάνιση αξιωματούχου ομάδας και συγκεκριμένα του προέδρου της γηπεδούχου ΠΑΕ ΠΑΟΚ κου Σαββίδη, να οπλοφορεί κατά τη διάρκεια του αγώνα ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή 11/03/2018 στο γήπεδο της Τούμπας, μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ και που απεικονίζεται στο video της τηλεοπτικής κάλυψης του αγώνα που έχει δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο καθώς και τις εμπρηστικές δηλώσεις των αξιωματούχων κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και ιδίως κατά τις τελευταίες αγωνιστικές. Το γεγονός αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια καθόσον πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές.
---
Στο ΕΣΡ οδεύει
το υπόμνημα του Mega

Κατατέθηκε το υπόμνημα με τις θέσεις του Mega για τη λειτουργία του ως θεματικός σταθμός. Σήμερα η κρίσιμη διάσκεψη του ΕΣΡ που θα αποφασίσει αν ο σταθμός μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του ή θα πρέπει να διακόψει τη μετάδοση του προγράμματος.
---
Η έφοδος Σαββίδη στην Τούμπα
επηρεάζει τις τηλεοπτικές άδειες

Η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο της Τούμπας με το περίστροφο στη ζώνη δεν έχει αναστατώσει μόνο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, με τις εικόνες ντροπής να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Εξίσου αναστατωμένη είναι και η εγχώρια αγορά των μέσων ενημέρωσης.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι επικεφαλής ενός εκ των έξι εταιριών που έχουν καταθέσει φάκελο στο ΕΣΡ, προκειμένου να λάβουν τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας. Είναι αρκετοί εκείνοι που σήμερα αναρωτιούνται αν η έφοδος Σαββίδη στο γήπεδο θα μπορούσε να επηρεάσει την ομαλή διαδικασία αδειοδότησης. Οψόμεθα… 
---

Εξωτερικές παραγωγές ΕΡΤ:
Χρέωναν ακόμα και τους καφέδες…

Φλέβα χτύπησε με την ανάδειξη της υπόθεσης των τηλεοπτικών παραγωγών η διοίκηση της ΕΡΤ σε πολλά επίπεδα. Η απόφαση να γίνει έλεγχος στις αναθέσεις της τελευταίας διετίας, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και η δημιουργία του μητρώου των παραγωγών προκαλεί αναστάτωση και ανησυχία στο σύστημα που έχει δημιουργηθεί.

Από τον πρώτο έλεγχο στα κοστολόγια εξωτερικών παραγωγών με αντικείμενο μόνο συζητήσεις προκύπτουν προβλέψεις χρεώσεων, για παράδειγμα, για νομική υποστήριξη, ασχέτως αν υπάρχει θέμα ή όχι. Υπάρχουν χρεώσεις για καφέδες, μποτιλιάρισμα, τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και απασχόληση δημοσιογράφων σε εκπομπή με έναν καλεσμένο. Και ο έλεγχος αυτός δεν έχει ακόμη ουσιαστικά ξεκινήσει στις παραγωγές. Υπάρχει όμως επιμονή του διευθύνοντος συμβούλου Βασίλη Κωστόπουλου να πάει ο έλεγχος σε βάθος.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου