Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

ΑΕΠΙ - ποινική δίωξη για επτά κακουργήματα

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απόφαση κόλαφος:
για 7 κακουργήματα
πάει η διοίκηση της ΑΕΠΙ



Ποινική δίωξη για 7 κακουργήματα, μεταξύ των οποίων κι εκείνα για απιστία, υπεξαίρεση (30 εκατομμυρίων!) μέσω των συνδεδεμένων εταιριών, απάτη αλλά και για συγκρότηση κι ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, άσκησε ο εισαγγελέας στη διοίκηση της ΑΕΠΙ. 

Αναμένεται τώρα η κλήση όσων κατηγορούνται από τον αρμόδιο ανακριτή και αυτός θα αποφασίσει, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, αν θα προφυλακιστούν ή όχι οι κατηγορούμενοι.

Το μόνο σίγουρο είναι πως πλέον πρέπει να αλλάξει άμεσα η διοίκηση της ΑΕΠΙ, σύμφωνα με τον 2190/20 για τις ανώνυμες εταιρίες (δεν μπορούν να ασκούν διοίκηση πρόσωπα που τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργήματα) αλλά και τον 4481/2017 για τα πνευματικά δικαιώματα. Επίσης, άμεσα, πρέπει ο ΟΠΙ, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να ανακαλέσει την άδεια της ΑΕΠΙ και να πάψει επιτέλους να παίζει καθυστέρηση, όπως πολύ ύποπτα έκανε και την προηγούμενη Τρίτη, δίνοντας παράταση στη διοίκηση της ΑΕΠΙ μέχρι και τον Απρίλιο.

Την ίδια ώρα, οι υπάλληλοι στην ΑΕΠΙ παραμένουν για δεύτερο μήνα απλήρωτοι με το 30% του προσωπικού να έχει αποχωρήσει απογοητευμένο από την εταιρία. Η ΑΕΠΙ πλέον καταρρέει και είναι επιτακτική ανάγκη για άμεσες κινήσεις, ιδίως από την πολιτεία, προκειμένου να (δια)σωθούν τα πνευματικά δικαιώματα.

Ανακοίνωση
από τον Μανώλη Καβαλιέρο,
Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων «ΑΕΠΙ - ΣΕρΑ»:
Οι εργαζόμενοι βιώνουμε εδώ και δύο σχεδόν χρόνια τον αργό θάνατο της ΑΕΠΙ και την αποδυνάμωση του πνευματικού δικαιώματος. Αυτοί που έχουν την ευθύνη για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η εταιρεία, θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Περιμένουμε από την Υπουργό Πολιτισμού να τηρήσει τη δέσμευσή της για μία λύση που όπως δήλωσε πριν από έναν μήνα στη Βουλή. θα διασφαλίζει τους δημιουργούς και τους εργαζόμενους.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου