Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

FIFA/UEFA - οι "καθαροί" δίνουν συμβουλές...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Να θυμηθούμε το σκάνδαλο Μπλάτερ - Πλατινί;

Ποιος μιλάει!


Κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, με αφορμή τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των FIFA/UEFA μοίρασε ...συμβουλές, λέγοντας πως όσα συμβαίνουν στα ελληνικά γήπεδα «κάνουν κακό στους νέους»!

Είναι να γελάει κανείς με το «ενδιαφέρον» της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για την «εξυγίανση» και την «κάθαρση» του ελληνικού πρωταθλήματος, όταν κορυφαία στελέχη τους έχουν πρωταγωνιστήσει σε σκάνδαλα διαφθοράς, χρηματισμού, εκβιασμών και πολιτικών παιχνιδιών.

Αλήθεια, ποιος δεν θυμάται το μεγάλο σκάνδαλο Μπλάτερ - Πλατινί, προέδρων της FIFA και της UEFA, αντίστοιχα, που οδήγησε στην παραίτησή τους για να καταλαγιάσει ο θόρυβος;

Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε ότι «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» και ότι οι δύο αυτές ομοσπονδίες είναι οι κατεξοχήν εκφραστές του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου, όπου μεγάλες ανώνυμες εταιρείες κονταροχτυπιούνται για την πίτα των κερδών από τον τζόγο, τις διαφημίσεις, τα εισιτήρια και πάει λέγοντας, ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες, με ισχυρές προσβάσεις σε κόμματα και κυβερνήσεις.

Μικρογραφία αυτής της σαπίλας είναι τα πρωταθλήματα σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες, όπως και στην Ελλάδα. Από αυτήν τη σκοπιά, πάει πολύ η FIFA και η UEFA να εμφανίζονται ως «αρχάγγελοι της κάθαρσης» του ποδοσφαίρου στα μάτια των φιλάθλων, που αγανακτούν με τη βρώμα και τη δυσωδία.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου