Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Ο "Βήμα FM", ο Βαγγέλης Μαρινάκης και το ΕΣΡ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Λέτε ξαφνικά να θέλει να κρατήσει
τον Βήμα FM ο Βαγγέλης Μαρινάκης»;



Αυτό διερωτώνται εργαζόμενοι του σταθμού με κείμενό τους στο e-tetRadio, ενόψει της συζήτησης στο ΕΣΡ για το μέλλον της συχνότητας αύριο Δευτέρα.

Οι «εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι του Βήμα FM», όπως υπογράφουν την επιστολή τους, επικρίνουν τη στάση της μεγαλομετόχου του σταθμού της Άλτερ Έγκο Α.Ε. λέγοντας πως θέλει να τον κρατήσει χωρίς όμως τις υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους και το Δημόσιο, παρουσιάζοντας οικονομικά στοιχεία, αντιφατικά μεταξύ τους. Τέλος, θέτουν ερώτημα και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ως προς την επιχειρηματική συμπεριφορά του, τόσο στην περίπτωση του Βήμα FM όσο και σε αυτή του Mega.

"Την Δευτέρα που μας πέρασε οι εκπρόσωποι της «ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.», συμφερόντων Ευάγγελου Μαρινάκη, ζήτησαν αναβολή επ’ αόριστο και τελικά πήραν, από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, παράταση μίας εβδομάδος ώστε να παρουσιάσουν τις θέσεις της εταιρίας σχετικά με τον ραδιοσταθμό «Βήμα FM 99,5».

Η έκπληξή μας έγκειται στο γεγονός ότι η ίδια εταιρεία έχει υποβάλλει αίτηση ορισμού νέου Διοικητικού Συμβουλίου για να οδηγήσει την εταιρεία «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Βήμα FM Α.Ε.» σε πτώχευση, αρνούμενη ότι ασκεί την διοίκηση του σταθμού και ότι διοίκηση παραμένει αυτή του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος αδιαφορεί. Η αίτηση αυτή, συζητήθηκε στις 5/3/2018 και αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Κατόπιν των παραπάνω, δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να ισχυριστεί η ALTER EGO αύριο Δευτέρα 19/3, σχετικά με το ραδιοσταθμό «Βήμα FM 99,5» και με ποια ιδιότητα και εξουσία εκπροσώπησης, αφού μέχρι σήμερα δηλώνει παντού πως δεν θέλει να λειτουργήσει το σταθμό και ότι τον χαρίζει με τίμημα ένα (1) ευρώ.

Προς τι λοιπόν η αίτηση αναβολής επ’ αόριστο και ποιος την υπέβαλε, όταν η μέτοχος ισχυρίζεται ότι ο σταθμός δεν έχει διοίκηση; Αρκούσε απλώς η μεγαλομέτοχος ALTER EGO να αποδείξει -με έγγραφα που έχει στην κατοχή της- στην Αρμόδια Αρχή (Ε.Σ.Ρ.) τις κινήσεις της σχετικά με την «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Βήμα FM Α.Ε.» και κατόπιν θα έχανε την άδεια λειτουργίας που υποτίθεται πως δεν θέλει;

Μήπως τελικά η ALTER EGO θέλει τον «Βήμα FM»; Αλλά απαλλαγμένο από τα χρέη προς τους εργαζόμενους και το Δημόσιο και για τον λόγο αυτό κινείται με τον τρόπο αυτό στην πρόσκληση απ’ το ΕΣΡ;

Έτσι και αλλιώς, όσα έχουν ισχυριστεί εκπρόσωποι της εταιρείας σε διάφορες συναντήσεις μας, αποδείχθηκε πως αναιρούνται από την ίδια την εταιρεία. Ούτε χρέη ύψους σχεδόν 6.000.000€ υπάρχουν, ούτε η πρόθεση να καταβάλει οφειλόμενα στους εργαζομένους.

Είναι πράγματι να αναρωτιέται κανείς με την «επιχειρηματικότητα» στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε με βεβαιότητα πως το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο θα εφαρμόσει τους κανόνες αδειοδότησης που είναι ξεκάθαροι, και για την περίπτωση του «Βήμα FM 99,5» λένε ότι η συχνότητα είναι «δεμένη» με το ΑΦΜ της εταιρείας. Στην περίπτωση δε, που αυτή κλείσει ή πτωχεύσει, η άδεια επιστρέφει στο Κράτος και δίνεται μόνο με νέα διαδικασία αδειοδότησης.

Τέλος, τίθεται σοβαρό ερώτημα για τον κ. Μαρινάκη και την επιχειρηματική συμπεριφορά του στα ΜΜΕ που προσφάτως απέκτησε, από την στιγμή που είναι, είτε εν μέρει (MEGA), είτε εξ ολοκλήρου υπεύθυνος (Βήμα FM) για το κλείσιμο κάποιων εξ αυτών, χωρίς ουσιαστικά προφανείς λόγους. Εάν βέβαια αυτά κλείσουν οριστικά...

Οι εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι του Βήμα FM"
---
Αυτή τη Δευτέρα λοιπόν το ΕΣΡ έχει καλέσει σε ακρόαση την εταιρεία προκειμένου να δώσει η τελευταία εξηγήσεις σχετικά με «την έννομη κατάσταση της ραδιοφωνικής συχνότητας 99,5 FM». Αν δηλαδή ο ραδιοσταθμός που ακούγεται τώρα στη συχνότητα είναι συνέχεια του Βήμα FM ή κάποιος πειρατής.

Η όποια απόφαση θα κρίνει το αν θα παραμείνει στον Βαγγέλη Μαρινάκη ή θα αφαιρεθεί από το ΕΣΡ η άδεια του σταθμού, η οποία είναι και το μοναδικό περιουσιακό του στοιχείο, μιας που όλα του τα μηχανήματα έχουν κατασχεθεί από τους απλήρωτους τεχνικούς και θα βγουν σε πλειστηριασμό τον Ιούνιο.

---

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου