Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

MEGAλο έγκλημα από μετόχους και αριστερή κυβέρνηση...

*
Ένωση Τεχνικών
Ιδιωτικής Τηλεόρασης
Αττικής
***
*

MEGA- Ένα προμελετημένο έγκλημα


Εδώ και δύο χρόνια συντελείται ένα έγκλημα σε βάρος των 420 εργαζομένων του MEGA και των οικογενειών τους. Αποκορύφωση αυτού του εγκλήματος είναι η επιστολή του Τ/Σ ΣΚΑΪ    προς το ΕΣΡ που ζητά την διακοπή της λειτουργίας του. Ζητά δηλαδή να δοθεί η χαριστική βολή στο κανάλι αλλά και στους 420 εργαζόμενους με το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΥΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ πως το MEGA δεν τους πληρώνει. Με άλλα λόγια θέλει τους εκατοντάδες εργαζόμενους επίσημα άνεργους επειδή είναι απλήρωτοι!!! Την στιγμή μάλιστα που ένας από τους μετόχους έδειξε ενδιαφέρον για να συνεχίσει η λειτουργία του καναλιού.

Ο σκοπός φυσικά είναι ένας. Περισσότερα κέρδη και πλούτη για τον Κύριο Αλαφούζο πάνω στο… "αίμα" πατεράδων, μανάδων, παιδιών. Ποιος άλλος όμως θα μπορούσε να βγει μπροστά και να ζητήσει κάτι τέτοιο τόσο κυνικά; Μόνο ο ΣΚΑΪ που πρώτος εφάρμοσε τους αντεργατικούς νόμους των μνημονίων πάνω στους δικούς του εργαζόμενους. Πρώτος απέλυσε, πρώτος μείωσε απανωτά τους μισθούς, πρώτος καταπατούσε συμβάσεις και νόμους.

Άραγε όμως πού είναι και η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.; Δεν πάει πολύς καιρός που όταν η προηγούμενη διαδικασία των αδειών έκλεινε κανάλια, εκείνη έβγαινε με βαρύγδουπες δηλώσεις και φώναζε κατά του μαύρου. Υποστήριζε, δήθεν, την πολυφωνία και έριχνε κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους που θα έμεναν στον δρόμο. Τώρα που ένα μέλος της ζητά το ΜΑΥΡΟ για το MEGA δεν έχει να μας πει κάτι; Δεν θα πάρει θέση; Φυσικά και όχι.

Υπάρχουν όμως και άλλοι υπεύθυνοι για το έγκλημα και δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους μετόχους του MEGA. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τελευταία ανακοίνωση του κυρίου Βαρδινογιάννη που απέσυρε το όποιο ενδιαφέρον του για τον σταθμό καλώντας τις τράπεζες να πτωχεύσουν το κανάλι. Γιατί όμως τόση βιασύνη; Και γιατί εφόσον δεν τον ενδιαφέρει πια, κρατάει τις μετοχές του και δεν τις πουλάει ή να τις παραχωρήσει; Μα φυσικά για να μην τις πάρει κάποιος ανταγωνιστής και να είναι σίγουρος πως το κανάλι θα κλείσει καθόσον έχει ήδη στην κατοχή του έναν σταθμό.

Αφήσαμε τελευταία και καλύτερη την Κυβέρνηση. Τι εννοούσε άραγε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς όταν δήλωνε για το MEGA πως "οι προβλέψεις του νόμου είναι σαφείς και δεν επιδέχονται παρερμηνειών”; Μήπως εμμέσως πλην σαφώς έδειξε με τρόπο το ΜΑΥΡΟ στο MEGA; Όπως και να έχει όμως είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για μια αριστερή κυβέρνηση δυο χρόνια τώρα να μην προβαίνει σε νομοθετικές ρυθμίσεις για να προστατεύσει τις εκατοντάδες οικογένειες που βρίσκονται σε εργασιακή ομηρία. Να γνωρίζετε κύριοι πως αν πέσει μαύρο στο MEGA και στους 420 εργαζόμενους, το χρεώνεστε και εσείς.

Τέλος, καλούμε το ΕΣΡ να μην ακούσει όλους αυτούς που θέλουν διακαώς το θάνατο του MEGA και να μην γίνει ουσιαστικά ο "δήμιος" τόσων εργαζομένων. Ήδη γίνονται προσπάθειες να ριχθεί η ευθύνη στην Ανεξάρτητη Αρχή. Αν είναι να γίνει αυτό όμως την ευθύνη πρέπει να την πάρουν όσοι πραγματικά την έχουν.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γιώργος Σκεπετζάκης

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιώργος Αλιφέρης

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. "Oι προβλέψεις του νόμου είναι σαφείς και δεν επιδέχονται παρερμηνειών” είπε ο αριστερός Παππάς, ο οποίος μείωσε το φόρο για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις προκειμένου να αντισταθμιστεί το τίμημα για τις τηλεοπτικές αδειες. Είναι δίκαιο έγινε πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή