Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

O Σάτυρος των media γράφει...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τι γίνεται με την "Ευρώπη";

Που βρίσκεται το θέμα;

Τι αποφάσεις και πότε θα βγάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού; Ποιους βολεύει η σημερινή φάση... αφασίας γύρω από την κατάληξη του πρακτορείου. Το ποιους δεν βολεύει το ξέρουμε. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε.

Μπλεγμένη η κατάσταση.
---
Novartis: Νέα "ψαριά"

Από το FBI στην ΕΥΠ.

Πανικός στους 95 υπαλλήλους της εταιρείας. Στο χριστουγεννιάτικο διπλό ντου της Εισαγγελίας Διαφθοράς, όσοι διαβάσατε την εφημερίδα μας πριν δύο εβδομάδες είστε ενημερωμένοι σχετικά, καταγράφηκαν ένας, ένας από τους εισαγγελείς. Μετά το "είσαι ο και λέγεσαι", τους πήραν όλα τα κινητά, μαζί με laptop και pc. Η κατάσταση έχει γίνει ακόμα χειρότερα μεταξύ των 95 από την περασμένη Πέμπτη που αποκαλύψαμε το θέμα και την προφορική οδηγία των εισαγγελέων: "Μην απομακρυνθείτε διότι θα κληθείτε να καταθέσετε σύντομα".

Που να μείνουν τόσα στόματα ερμητικά κλειστά; Πώς να συντονιστούν; Αφήστε που τις ντουλάπες τις άνοιξαν και ήδη "κατεβάζουν" νέα ενδιαφέροντα στοιχεία. Τις ντουλάπες με τους servers.

Αυτές που ξέχασαν στο πρώτο ντου και για αυτό επανήλθαν δριμύτεροι την επόμενη μέρα.
---
Χρυσοφόρα η Digea


Άλλη μια... παραγωγική επιχείρηση στην Ελλάδα που σκίζει.

Ζηλευτή κερδοφορία παρουσιάζει η Digea σε μια εποχή μάλιστα που η συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης ταμειακά και οικονομικά στενάζει. Να είναι καλά το Ελληνικό Δημόσιο και η κυβέρνηση που θα ανέτρεπε το καθεστώς Digea. Η εταιρεία που ανήκει στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας Star, Alpha , ANT1, ΣΚΑΪ, Μακεδονία TV, Mega και Alter (που δεν υφίσταται πλέον), παρουσίασε κέρδη προ φόρων περίπου 622 χιλιάδες ευρώ το 2016 και κύκλο εργασιών περίπου 16 εκατομμυρίων. Μάλιστα, είναι αυξημένα τα νούμερα έναντι των κερδών ύψους 450 χιλιάδων ευρώ και του τζίρου ύψους περίπου 16 εκατ. του 2015.
Το κόλπο που εκτίναξε τα κέρδη της είχε να κάνει με την μετάβαση στο ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών σταθμών-μετόχων της. Με το δάνειο της στην Εθνική Τράπεζα τι γίνεται;

Εξυπηρετείται κανονικά;
---
Θέλουν Ρακιντζήδες

Γιατί οι ΣαμαροΒενιζέλοι στοχοποίησαν και την Παπασπύρου.

Απλούστατο: Ο Λέανδρος Ρακιντζής είχε... απενεργοποιήσει τα πορίσματα των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας, εκτός από ένα. Αυτό με το οποίο έπιασε τα... μαριδάκια του "Θεαγένειου". Έβγαλε από το συρτάρι του τα τριχίλιαρα της ELPEN για να κρυφτούν οι σκανδαλάρες της Novartis (και όχι μόνο των δικών της). Η κ. Παπασπύρου ξεκλείδωσε από τα συρτάρια της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης τα καυτά πορίσματα για τα σκάνδαλα στον χώρο του φαρμάκου. Συνεπώς, η συμβολή της στην κάθαρση του χώρου και στην αποκάλυψη των σκανδάλων είναι εξαιρετικά καίρια.
Για αυτό την στοχοποιούν Λοβέρδος και Γεωργιάδης. Για αυτό διαβάζεται στα media της διαπλοκής για την πασοκτζού που "πρόδωσε" τον... τίμιο χώρο της, προκειμένου να καβαλήσει το άρμα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ ή ότι ανέλαβε Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης επειδή ο Τζανακόπουλος και ο Καλογήρου έκαναν την άσκηση τους στο γραφείο της κ.λ.π.

Τίποτα δεν λένε και δεν κάνουν τυχαία οι Σαμαροβενιζέλοι.
---
Τα μετρητά των δημάρχων

Μόνο τη σύλληψη δημάρχων δεν διέταξαν οι τροϊκανοί, στις τελευταίες συναντήσεις τους με το οικονομικό επιτελείο.

Το θέμα που τους ενοχλεί ιδιαιτέρως είναι η επίμονη άρνηση των δημάρχων να αποδεσμεύσουν τα (πλούσια) αποθεματικά των δήμων, ώστε να κατατεθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος και να αξιοποιούνται για πράξεις repos με την κεντρική κυβέρνηση με την πολύ ελκυστική απόδοση του 3%.
Πώς θα υποχρεωθούν να φέρουν το χρήμα στα ταμεία του Δημοσίου; «Αλλάξτε το νόμο, για να επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις στους απείθαρχους δημάρχους», λένε οι τροϊκανοί.

Τι είδους κυρώσεις, όμως; Ποινικές; Θα δούμε δημάρχους να συλλαμβάνονται; Διοικητικές; Θα δούμε δημάρχους να εκπίπτουν από το αξίωμά τους; Να τους επιβάλλονται πρόστιμα; Να διακόπτεται η χρηματοδότηση των δήμων από το κράτος; Πολιτικά δύσκολο το σταυρόλεξο...
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου